NOVAK OTRKIO ŠTA MU NAJVIŠE NEDOSTAJE U MEČEVIMA: Kraj prošle sezone nije bio lak! ŽULJEVI više nisu problem!
Foto: EPA/KELLY BARNES

biće sve ok

NOVAK OTRKIO ŠTA MU NAJVIŠE NEDOSTAJE U MEČEVIMA: Kraj prošle sezone nije bio lak! ŽULJEVI više nisu problem!

Uoči početka turnira novinarima se obratio prvi teniser sveta Novak Đoković, i otkrio da ga je tokom egzibicionog meča u Adelejdu mučio žuljeve na stopalu i na dlanovima, zbog čega je mislio i da preda meč

Objavljeno:

Nova teniska sezona počeće turnirom ATP kup koji se održava od 2. do 6. februara, i to samo u Melburnu, zbog dobro poznatih razloga. Za razliku od prošle godine gde se ovaj turnir teniskih reprezentacija odražavao u tri grada (Brizbejnu, Pertu i Sidneju).

Branilac titule je reprezentacija Srbije, koja je u prošlogodišnjem finalu savladala Španiju.

Uoči početka turnira novinarima se obratio prvi teniser sveta Novak Đoković, i otkrio da ga je tokom egzibicionog meča u Adelejdu mučio žuljeve na stopalu i na dlanovima, zbog čega je mislio i da preda meč:

- Menjao sam tokom današnjeg treninga nekoliko pari patika da bih video koje mi najviše odgovaraju. Sve oko oko žuljeva je sada dobro.

Novak je ponovio i da se dobro oseća u Melburnu.

Novak Đoković
foto: EPA/Dan Himbrechts

- Kao da sam kod kuće. Ovde sam osvojio i prvu titulu na gren slemu. Svaki put kada dođem, sve se bolje i bolje osećam – tvrdi Đoković.

Bilo je reči o igranju bez publike, koje svima teško pada. Novak je u Adelejdu imao priliku da igra pred navijačima, što mu je dalo novu energiju:

- Znate, na ovom nivou karijere, kada igram više od 15 godina profesionalno, mislim da je jedna od najjačih snaga motivacije i inspiracije koja te pokreće, igranje pred publikom. Osećanje energije i razmene sa navijačima, strasti… A igrati bez njih… Kraj prošle sezone nije bio lak. OK, u Beču je bilo malo navijača, ograničen kapacitet, ali stvarno je uvrnut osećaj igrati bez navijača. Naravno, bolje je imati turnir i ovako, nego da ga ne bude uopšte. Omogućava se mnogim teniserima da igraju sport koji vole i od kog žive - rekao je Novak.

Polako se svi vraćaju obavezama u standardnom ritmu, posle čak 14 dana karantina, što posebno prija Novaku:

- Ovde imamo priliku da se takmičimo, igramo, treniramo, u sportu smo koji volimo. Uzbuđen sam što sam ovde i ovo mi je mnogo nedostajalo, da budem iskren. Radili smo, išli u teretanu, a onda se vraćamo u svoju bazu i karantin, to je psihički i fizički izazovno. Ali tu smo, nadam se da ćemo imati dosta dobrog vremena na terenu - najavio je Novak.

Muška teniska reprezentacija Srbije od skora ima novog selektora, to je Viktor Troicki koji je dva čeka da debituje na klupi nacionalnog tima:

Imam ogromno poverenje u momke. Možemo da odbranimo titulu – tvrdi čovek koji je učestvovao kao igrač u prošlogodišnjem osvajanju ATP kupa.

Troiki je objasnio i da to neće biti lako:

- Imamo tešku grupu. Možda i najtežu. I Nemačka i Kanada imaju dobre timove, odlične igrače. Ali, mi imamo Novaka. Nadam se i da će Lajović igrati kao prošle godine. Biće ovo zabavno takmičenje protiv sjajnih rivala – objasnio je Troicki.

Viktor Troicki
foto: EPA/Mark Evans

Srbija će prvi meč na ATP kupu igrati 2. februara od ponoći po našem vremenu protiv Kanade. Na teren će prvo Lajović koji će igrati protiv Miloša Raonića, a onda i Đokovića čiji je rival Šapovalov. Treće meč biće sudar dublova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.