NOVAKA SU DISKVALIFIKOVALI KAD JE IGRAO PROTIV NJEGA Španac o Đokoviću - Uradio je ono što nisu oni koji bi trebalo
Foto: EPA/ JASON SZENES

NOVAKA SU DISKVALIFIKOVALI KAD JE IGRAO PROTIV NJEGA Španac o Đokoviću - Uradio je ono što nisu oni koji bi trebalo

Bilo je tenisera koji su odmah udarili na Novaka, na čelu sa Nikom Kirjosom, ali je bilo i onih koji su stali u njegovu zaštitu

Objavljeno: 14:10h

Novak Đoković se našao na žestokom udaru medija i javnosti u Australiji posle predloga koje je poslao da se igračima koji su u strogom karantinu u Melburnu naprave određeni ustupci, kako bi mogli da se pripreme zaAustralijan open na adekvatan načun, uz minimale šanse za zaražavanje drugih ljudi.

Bilo je tenisera koji su odmah udarili na Novaka, na čelu sa Nikom Kirjosom, ali je bilo i onih koji su stali u njegovu zaštitu. To je možda i najjače do sada uradio Pablo Karenjo Busta, španski teniser protiv koga je Novak doživeo jedan od najtežih momenata u karijeri, kada je diskvalifikovan sa US opena zbog toga što je pogodio sudiju lopticom u glavu.

- Đoković je pokušao da pomogne ostatku igrača koji nemaju glas kakav on ima. Komentarima koje su delili igrači, prikupljao je informacije i poslao pismo sa nekoliko predloga. Možda je tu poruku trebalo da napiše ATP, koji bi trebalo da nas zastupa i malo više pomogne u ovakvim situacijama. Naknadne kritike uglavnom dolaze iz Australije i njene vlade - rekao je Pablo Karenja Busta, koji je zatim dodao:

Pablo Karenjo Busta
foto: EPA/Lynn Bo Bo

- Mnogi građani su uznemireni jer još nisu mogli da dođu do svojih porodica zbog restriktivnih mera, ali taj problem nije naš, mi ovde dolazimo da radimo jer je Teniska asocijacija Australije insistirala na tome da se održi ovaj turnir, ja je minuimum traženje minimalnih uslova da dobro radimo svoj posao. Novak je tražio da ostali igrači imaju iste prilike za pripremu za turnir, to je nešto potpuno razumljivo, ne vidim to kao nešto skandalozno.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.