BRITANSKI MEDIJI PONOVO DIGLI HAJKU NA NOVAKA! Upiru prstom na Srbina zbog umalo otkazanog Australijan opena!
Foto: EPA/Christian Bruna

za sve srbin kriv

BRITANSKI MEDIJI PONOVO DIGLI HAJKU NA NOVAKA! Upiru prstom na Srbina zbog umalo otkazanog Australijan opena!

"Tajms" navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje Otvorenog prvenstva te zemlje, a da je problem napravio upravo pomenuti Adrija tur

Objavljeno: 08:17h

Zna se da Britanci imaju averziju prema najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, ali pisanje "Tajmsa" u kome za glavnog krivca za zamalo otkazivanje Australijan opena krive, nikog drugog, no srpskog tenisera, prelazi sve granice pristojnosti, i to zbog organizovanja Adrija tura.

Naime, Melburn očekuje dolazak od oko 1.270 ljudi za 48 sati narednog vikenda, kada će većina tenisera i teniserki koji planiraju da učestvuju na AO otpočeti obavezan dvonedeljni karantin.

Pomenuti portal "Tajms" navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje Otvorenog prvenstva te zemlje, a da je problem napravio upravo pomenuti Adrija tur.

Tokom održavanja Adrija tura, igrači su viđeni kako se provode u noćnim izlascima i restoranima, te tokom dana slikaju sa decom i ponašaju najnormalnije.

To se nije dopalo vladi zemlje koja je u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je doživela 61 dan bez zaraženih osoba i postojala je šansa da turnir zapravo i ne bude održan.

Pravila su jasna: Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen sa 19.000 dolara i potencijalno krivično gonjen.

Takođe, moguće kazne su diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, hapšenje, pa čak i deportacija zbog kojeg bi ulazak u Australiju tokom narednih nekoliko godina bio doveden u pitanje.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.