BEKER I IVANIŠEVIĆ U ŽALOSTI: Umrla je legenda! Crni dan za "beli sport"!
Foto: Printscreen/Youtube/HEAD Tennis

tragične vesti

BEKER I IVANIŠEVIĆ U ŽALOSTI: Umrla je legenda! Crni dan za "beli sport"!

On je preminuo od raka u 67. godini

Objavljeno: 11:07h

Ni ova 2021. godina nije krenula dobro i i dalje se nižu tužne vesti i tragedije kojih je bila puna prethodna godina, a poslednja u nizu sportska legenda koja je preminula jeste čuveni teniski trener Bob Bret.

Reč je o čoveku koji je tokom svoje trenerske karijere radio sa takvim imenima i Gren slem šampionima kao što su Boris Beker, Goran Ivanišević, Johan Krik, Marin Čilić...

Australijanac je preminuo u 67. godini od raka.

Bretova trenerska karijera je trajala punih 46 godina i sve vreme se tokom nje držao trenerske filozofije koju je definisao još jedan legendarni australijski teniski stručnjak, Hari Hopman, po kome se i čuveno takmičenje zove Hopman kup.

Bret, koji se fokusirao na strpljenje, snažnu radnu etiku i posvećenost igraču, od malih nogu je bio uronjen u vrhunski tenis i postao je poklonik Hopmana, legendarnog australijskog trenera, koji je bio njegov mentor sve do svoje smrti 1985. godine.

Trener rođen u Melburnu podučavao je svoje igrače i o životu, kao što ih je učio kako da udaraju forhendom, i održavao je vezu sa svakim svojim učenikom i nakon prestanka njihovog partnerstva. Poznat po svojim dugim vežbama brojanja, koje bi ponovo kretale iz početka kada igrač pogreši.

On je otvorio akademiju koja nosi njegovo ime u San Remu u Italiji 2002. godine.

U novembru 2020. godine, vršnjaci su ga jednoglasno izabrali za dobitnika nagrade Tim Galiksona za životno delo za 2020.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.