Tipsa i Delpo: Prekidali smo jedan drugog u trenucima tuge, nismo videli svetlo na kraju tunela!
Foto: Fonet

VELIKI PRIJATELJSTVO

Tipsa i Delpo: Prekidali smo jedan drugog u trenucima tuge, nismo videli svetlo na kraju tunela!

Možda niste znali, ali njih dvojica mesecima treniraju zajedno i pričaju o povredama/bolestima
Objavljeno:

Srpski teniser je imao dve operacije na stopalu, dok je Del Potro imao tri operacije ručnog zgloba i razmišljao je da se povuče.

- Prvih šest ili sedam meseci pauze nisu bili loši. Nisam očekivao toliku pauzu, mislio sam da ću propustiti samo Australijan open i da ću se vratiti - rekao je srpski reprezentativac. Igrači kada su povređeni mogu da rade određene vežbe, ali Tipsarević je četiri meseca morao da miruje.

- Čak sam igrao tenis sedeći na stolici jer nisam mogao da stojim. Ne želim sada da se žalim i plačem, sada samo pričam kako je bilo - rekao je Tipsarević i dodao da je u vreme pauze mrzeo tenis i ostale sportove, pošto je bio ljubomoran na sportiste.

- Oni su mogli da trče i rade šta žele, a ja sam samo sedeo u kući i gledao televizijski program - dodao je Tipsarević.

foto: Reuters

Tipsarević se 2015. godine vratio na teren, ali je vezao sedam poraza na turnirima. Sada je 250. na ATP listi, a učestvuje na turniru pošto je imao zaštićeni renking.

Del Potro, osvajač Ju Es opena iz 2009. godine, nije igrao dve i po godine na nekom grend slem turniru, sve do ovogodišnjeg Vimbldona, gde je izbacio jednog od favorita Švajcarca Stena Vavrinku.

Argentinac je i posle Londona nastavio sa dobrim igrama, osvojio je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a na putu do finala pobedio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Još osećam umor. Najgori deo mog života je prošao. Dobro živim u sadašnjosti i radujem se dobroj budućnosti", rekao je Del Potro.

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, a Del Potro protiv domaćeg takmičara Stiva Džonsona.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.