MOŽDA ĆE NOVAK, RAFA I RODŽER OSVOJITI SVE GREN SLEMOVE U 2020-oj, ALI TO JE I MOJ PRIORITET! Tim se naoštrio!
Foto: EPA/Andy Rain

spreman za borbu

MOŽDA ĆE NOVAK, RAFA I RODŽER OSVOJITI SVE GREN SLEMOVE U 2020-oj, ALI TO JE I MOJ PRIORITET! Tim se naoštrio!

Nije mi odlučujuće koji sam na rang listi - jasan je Austrijanac

Objavljeno:

Dominik Tim ima sjajnu sezonu iza sebe. Osvojio je svoj prvi Gren slem (Ju-Es open), igrao finale Australijan opena i još jednom stigao do finala Završnog ATP turnira u Londonu.

Za domaću televiziju "Servus", Austrijanac je govorio šta mu je prioritet u ovoj fazi karijere i zašto je više nego zadovoljan učinjenim u 2020.

- Meni nije odlučujuće koji sam broj na rang listi. Gren slemovi su moj najveći prioritet. Ako ne pobeđujem ni na jednom Gren slemu ili ne igram nijedno finale na njima, možda ne bih bio zadovoljam tom godinom. Ako sam broj četiri i pobedim na jednom Gren slemu i možda celu godinu ne igram tako dobro, bio bih zadovoljniji - objasnio je on.

Dominik Tim
foto: EPA/Justin Lane

To je prioritet i "velike trojke" jer su i Rodžer Federer i Rafael Nadal i Novak Đoković više puta bili svetski broj jedan. I Tim je svestan da se do toga stiđe upravo osvajanjem najvećih trofeja.

- Postoji želja, naravno kada sam broj tri da budem i broj jedan. Ali ta želja nije trenutno tako velika kolika je za osvajanjem prve Gren slem titule ili kao sada za drugom titulom - naglasio je Tim.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Austrijski teniser i sledeće sezone vidi Rodžera, Rafu i Noleta kao glavne konurente na četiri najveća turnira u svetu tenisa, ali zna da će sad imati mnogo više samopouzdanja daim pokvari planove, kao i da je dao nadu ostalima.

- Može biti da će iduće godine sva četiri Gren slema osvojiti velika trojka – Novak Ðoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Pre svega Ðoković i Nadal. Ali i pored toga su šanse veće da ima više novih pobednika. Moja titula je zbog toga bila važna, jer su drugi videli da je to moguće - naglasio je on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.