ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL IMAJU SVE, A JA NEMAM! Njima je to jedina stvar na svetu, biće prazni posle karijere!
Foto: AP

draži su mu špriceri od titula

ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL IMAJU SVE, A JA NEMAM! Njima je to jedina stvar na svetu, biće prazni posle karijere!

Francuz kaže da poštuje "Veliku trojku" međutim njemu je važnije da igra golf i pije špricere kad mu se to radi

Objavljeno: 22:18h

Benoa Per spada u one ekscentrične tenisere, kako na terenu, tako i van njega, te često svojim i ponašanjem, ali i izjavama ume da izazove pažnju teniske javnosti, ali i da oduševi ljubitelje "belog sporta":

Mnogi stručnjaci govore o njemu kao o nekome ko nije ispunio svoj potencijal u karijeri, ali Francuza izgleda baš briga za to, što i sam potvrđuje rečima da nikada ne bi mogao da se "žrtvuje" poput Novaka Đokovića, Nadala ili Federera.

Benoa Per
foto: EPA/ Dave Hunt

- Nisam ljubomoran na Đokovića, Federera i Nadala. Mnogo ih poštujem. Mislim da to što rade je fantastično. Često mi ljudi kažu da imam ono što je potrebno da bude u Top 10. Ipak, ne mogu biti ozbiljan na terenu i moja fizička sprema neće nikada biti na njihovom nivou. To su žrtve koje ja ne mogu podneti. Možda je moj tenis na tom nivou, ali oni koji su u Top 10 imaju fizički i mentalni ’nagon’ – oni imaju sve to, ja nemam", rekao je Per i dodao:

- Osvajanje Gren slema mi nikada nije bio motiv. Više volim da budem u Top 30 i uživam u životu. Volim da igram golf i pijem špricere kada god poželim, umesto da žrtvujem sve i budem broj 1. Uglavnom mi govore da me opuštanje čeka posle karijere i da bi sad trebalo da se posvetim tenisu.

Benoa Per, Novak Đoković
foto: EPA/Chema Moya

Per kaže da, za razliku od većine ostalih tenisera, ume da se opusti.

- Ali, svi oni su indoktrinirani. Niko nije opušten, tenis je njihova jedina stvar u životu. Postoji ’praznina’ koju će imati kada završe karijeru, dok ću ja i dalje imati svoje špricere, noćne provode i golf. Imam divan život, onakav kakav bi mnogi želeli da imaju. Zarađujem, uživam, putujem, najsrećniji sam momak na svetu. Imam sreće. Ne bih žrtvovao ništa da bih bio ’broj 1’ - zaključio je Per.

Per (31) je trenutno 28. igrač planete, a u karijeri je osvojio tri titule – Lion, Marakeš i Baštad.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.