KO ĆE BITI NOVAKOV GLAVNI RIVAL U MELBURNU? Posle Rodžera, Rafa doneo odluku da li da nastupa na Australijan openu!
Foto: EPA/Yoan Valat

taktiziranje

KO ĆE BITI NOVAKOV GLAVNI RIVAL U MELBURNU? Posle Rodžera, Rafa doneo odluku da li da nastupa na Australijan openu!

Nadal je prošle sezone propustio Ju-Es open koji se igrao pod sličnim uslovima

Objavljeno:

Rodžer Federer je pre nekoliko dana objavio da ipak neće učestvovati na prvom gren slemu nove sezone jer želi da bude sto odsto spreman za takmičenja kojima mora da dâ prioritet, a to su za njega Vimbldon, Olimpijske igre u Tokiju i Ju-Es open.

Tako je Novak Đoković ostao bez jednog velikog konkurenta pred odbranu osme titule na Australijan openu, a danas je postalo poznato da li će još jedan teniser iz "Velike trojke" igrati u Melburnu.

foto: Printscreen/Instagram/rafaelnadal

Prošle sezone su na Ju-Es openu vladali stroge mere bezbednosti i karantina zbog pandemije koronavirusa koji su najavljeni i u Melburnu. Nadal je preskočio učešće u Njujorku, ali pre svega da ne bi rizikovao pred Rolan Garos koji je održan tek u oktobru.

Sada je ipak odlučio da se takmiči u Melburnu gde će biti drugi nosilac.

- Rafa je potvrdio da će putovati u Melburn i igrati na Australijan openu - rekao je portparol Nadala, Benito Perez-Barbadiljo.

"Bik sa Majorke" silno želi trijumf na Australijan openu jer ga je osvojio samo jednom (2009). Čak četiri puta je poražen u finalima, dva puta od Đokovića, jednom od Federera i jednom od Vavrinke (kada se povredio na početku meča).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.