FEDERER MOLI: Ne otkazujte Olimpijske igre ponovo! Tokio mi je poslednja šansa!
Foto: EPA/Lukas Coch

To mu nedostaje

FEDERER MOLI: Ne otkazujte Olimpijske igre ponovo! Tokio mi je poslednja šansa!

Švajcarac uprkos godinama još nije odustao od zlata na OI u singlu

Objavljeno: 23:56h

Švajcarski teniser Rodžer Federer nada se da Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine neće da se odlažu jer je to jedan od retkih trofeja koje Švajcarac nema.

Barem u singlu, jer je u Pekingu 2008. Federer trijumfovao u konkurenciji dublova. Međutim, u singlu je tada trofej pripao Rafaelu Nadalu, dok je četiri godine kasnije u Londonu od Federera bolji bio Endi Mari koji je zlato osvojio i u Riju 2016.

Rodžer je propustio igre u Riju pre četiri i po godine, tako da će mu Tokio biti poslednja šansa da se oproba i u dresu nacionalnog tima i gotovo kompletira već bogatu kolekciju.

foto: EPA/Lukas Coch

- Za sve nas je bio šok kad smo čuli da Vimbldon neće da se održi zbog pandemije koronavirusa, a ubrzo zatim su i Olimpijske igre pomerene. Nadam se da će ih biti u Tokiju sledeće godine to je jedan od mojih najvećih ciljeva. Stvarno se nadam da ću biti u Tokiju zbog toga - rekao je Federer otvoreno tokom razgovora sa Keijem Nišikorijem.

On je u jednom nedavnom podkastu opisao i šta je za njega tenis, što se posebno odnosi na poslednje godine kada je Fedeer sve teže branio titule i osvojene trofeje.

- Mislim da je glavna odlika ovog sporta kompetitivnost. Strašno je konkurentan sport. Svuda ima mnogo tenisera. A sa ovakvim sistemom renkinga, teško je braniti sve ono što ste osvojili godinu ranije. Otežava svima to što na neki način znate da ste na vrhu, a konkurencija je ogromna. Zato bih rekao da je ovo elegantan, globalni i kompetitivan sport - rekao je Federer.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.