NOVAK JE U 2020. DOBIO ŠTA JE ŽELEO: A od sledeće godine napadaće samo Gren slem titule i rekord Nadala i Federera!
Foto: Tanjug/AP

kreće u novi pohod

NOVAK JE U 2020. DOBIO ŠTA JE ŽELEO: A od sledeće godine napadaće samo Gren slem titule i rekord Nadala i Federera!

Prvi trener srpskog tenisera je govorio o planovima za sledeću sezonu

Objavljeno:

Marijan Vajda, Goran Ivanišević i Novak Đoković već su napravili plan za sledeću sezonu u kojoj će glavni ciljevi biti Gren slem titule i zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sam Novak je najavio da će od sada da se uglavnom fokusira na Gren slemove i one najvažnije turnire, jer nema više potrebe da izlaže svoje telo naporima i igranjem na velikom broju turnira, a to je potvrdio i slovački stručnjak u intervjuu za lokalne medije.

- Novak je dobio šta je želeo u 2020. godini, jer je ispunio cilj da šesti put bude broj jedan na ATP listi na kraju godine. To je fantastičan rezultat, ali u 2021. godini mu je cilj da napadne što više Gren slem titula i primakne se rekorderima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji imaju po 20 najvećih pehara - izjavio je Vajda za "aktuality.sk".

foto: EPA/Andy Rain

Slovak smatra i da bi rezultati Đokovića bili još bolji da nije bilo pandemije koronavirusa.

- Moram da visoko ocenim njegove rezultate i nakon prekida sezone, jer ne zaboravite da je preboleo korona virus. Osvojio je Masters u Sinsinatiju odigran u Njujorku, a i na US openu bi daleko stigao da nije bilo te nesrećne diskvalifiakcije.

foto: AP

- Kada je u Beču obezbedio prvo mesto na kraju sezone, nestalo je tog žara i zato je izgubio taj-brejk od Dominika Tima na finalnom turniru. Na kraju, simbolično je slavio Rus Danil Medvedev u Londonu, jer je i prvi završni turnir u Londonu pripao Rusu, Nikolaju Davidenku - rekao je Vajda.

Slovački trener je naglasio i da ga samo brine kalendar i da se nada da će pre Australijen opena biti pripremnih turnira. Đoković ima 17 Grend slem titula a u Australiji brani naslov prvaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.