NOVAK NIJE OMILJEN U TENISKIM KRUGOVIMA: On je ekstreman, a Rodžer i Rafa su diplomate! Đoković to shvata lično!
Foto: EPA/Andy Rain

ne dopada se mnogima

NOVAK NIJE OMILJEN U TENISKIM KRUGOVIMA: On je ekstreman, a Rodžer i Rafa su diplomate! Đoković to shvata lično!

Prijatelj srpskog tenisera je govorio o njemu i zašto ga podržava

Objavljeno:

Žil Simon ispričao je zašto je pružio podršku Novaku Đokoviću i njegovoj Asocijaciji profesionalnih tenisera, i nije na strani ATP tura i Saveta igrača.

Srpski teniser je pre nekoliko meseci istupio sa mesta predsednika Saveta igrača ATP tura i zajedno sa Vasekom Pospišilom pokrenuo PTPA, kao organizaciju kroz koju smatra da će bolje zastupati interese igrača i izboriti se za njihova veća prava.

foto: AP

To je naišlo na oprečne reakcije, međutim, jedan od onih koji su uz Đokovića jeste francuski teniser koji je ujedno i veliki prijatelj sa Srbinom.

- Mislim da nam treba bolja organizacija i zato sam uz Novaka. Ipak, u nekim stvarima ne delim njegovo mišljenje, često je ekstreman u stavovima, ali je očigledno to nešto što ga čini toliko dobrim - izjavio je Simon za švajcarski "Blik".

foto: AP

Dodao je da Đoković nije baš omiljena ličnost u teniskim krugovima.

- Na primer, Rafael Nadal i Rodžer Federer se ne bave toliko politikom, više su diplomate. Teško bi mi bilo da odaberem stranu - rekao je Simon i prisetio se Rolan Garosa kada je njegova publika više navijala za Rodžera Federera, još jednom se dotakavši Đokovića:

- Bilo je mnogo stranaca na stadionu tada, ali me to nije pogodilo. Novak, na primer, shvata te stvari lično - podvukao je Simon.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.