KO JE ANONIMUS KOJI JE NANEO NAJTEŽI PORAZ ĐOKOVIĆU?! Dželat Srba, tata ga naterao na tenis, a devojka mu je TOP!
Foto: EPA/Christian Bruna

da ga malo upoznamo

KO JE ANONIMUS KOJI JE NANEO NAJTEŽI PORAZ ĐOKOVIĆU?! Dželat Srba, tata ga naterao na tenis, a devojka mu je TOP!

Do sada je malo ljudi znalo za njega, ali posle onoga što je uradio Đokoviću, za njega je čuo ceo svet

Objavljeno:

Lorenco Sonego trenutno je najveća teniska senzacija na svetu nakon što je šokantno srušio Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Beču.

Ovaj 25-godišnji Italijan je 12. oktobra izbio na 42. mesto ATP liste najboljih tenisera sveta, što mu je najbolji plasman karijere. Na Gren slem turnirima i na Mastersima samo dva puta je da prođe dalje od druge runde, a ovog petka je ostvario pobedu karijere deklasiravši najboljeg igrača planete, nanevši mu najubedljiviji poraz u karijeri 6:2, 6:1.

foto: EPA/Christian Bruna

Ovom pobedom Sonego je dokazao da njegova karijera ide uzlaznom putanjom i da je trenutno u najboljoj formi iako je u glavni žreb turnira stigao kao "srećni gubitnik".

Naime, Sonego je u kvalifikacijama za turnir najpre pobedio Lukasa Midlera 2:0 u setovima, a onda je u 2. kolu kvalifikacija izgubio od 53. igrača sveta Aljaža Bedenea 2:1 u setovima.

foto: EPA/Christian Bruna

Ipak, u glavni žreb je upao kao "laki luzer" zbog odustajanja Dijega Švarcmana, a onda je dao sve od sebe da pokaže kako zaslužuje mesto u tom društvu. Prvo je dobio 26. tenisera svijeta Dušana Lajovića 2:0, a onda je pobedio i 31. tenisera sveta Huberta Hurkača 2:0.

Time je izborio okršaj s Đokovićem, kojeg je takođe savladao i sad ga čeka polufinale protiv Grigora Dimitrova ili Danijela Evansa.

foto: EPA/Christian Bruna

Uspon u kome se nalazi najbolje se vidi u tome da je Sonego u julu 2019. godine prvi put ušao u društvo najboljih 50 tenisera sveta i da se od tada konstantno kretao blizu te pozicije. Od tada do danas najgori plasman bio mu je 56. mesto.

Njegova najdraža podloga je šljaka, a to je pokazao ove godine na Rolan Garosu kada je stigao do četvrte runde, gde je ispao od Dijega Švarcmana.

foto: EPA/Christian Bruna

Do sada je osvojio samo jedan ATP turnir i to onaj iz serije 250 kada je u Antaliji u junu 2019. godine u finalu savladao 40. teniseča sveta Miomira Kecmanovića 2:1 u setovima.

Tenisom je počeo da se bavi kada je imao 11 godina, a na tenisku karijeru naterao ga je otac.

foto: EPA/Christian Bruna

Da nije teniser, verovatno bi bio fudbaler, a navija za Torino, klub iz njegovog rodnog grada. Njegovi sportski idoli su Conga, Federer i Ronaldinjo.

Takođe je u vezi sa atraktivnom Alisom Petrućoli.

Sudeći po ovoj pobedi, kao i sve boljem plasmanu na ATP listi, čini se da su pred njim najbolji dani karijere i da ova pobeda nije slučajna bez obzira na to što je Đoković imao loš dan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.