NOVAK POSLE MEČA POKAZAO DA JE JAČI I OD SUDIJSKIH KRAĐA: Jednim potezom podigao je ceo Rim na noge! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Angelo Carconi

BIO JE NERVOZAN, ALI JE SAD SREĆAN

NOVAK POSLE MEČA POKAZAO DA JE JAČI I OD SUDIJSKIH KRAĐA: Jednim potezom podigao je ceo Rim na noge! (VIDEO)

- Znam da trenira na Nadalovoj akademiji i to je sličan stil igre. Forhend mu je impresivan, nikad nismo igrali ili možda smo jednom trenirali. Bilo je teško da razumem njegove loptice, bilo je zahtevno, ali sam zadovoljan kako sam uspeo da završim - rekao je Nole o Rudu

Objavljeno: 19:00h

Novak Đoković je uspeo da pobedi Kaspera Ruda u polufinalu Rima, ali meč je bio specifičan i zbog toga što je Đoković imao polemiku sa sudijom, koji ga je triput oštetio, tako da je bilo psovki upućenih čak i prema njegovom "boksu".

Za razliku od prethodnih mečeva, na ovom smo videli i navijače!

- Nedostajali su mi. Svaki igrač želi da se vrate, nadam se da će ih biti i na ostalim turnirima. Sjajna vest kad su rekli da ćemo igrati pred navijača, to je i dobar znak zbog cele situacije, nadam se da se stvari popravljaju svuda. Bilo je teško danas preko dva sata u dva seta, morao sam da radim mnogo za svaki poen. On je servirao za set, bilo je vetrovito, mogao je bilo ko da dobije prvi set - kazao je Đoković i pohvalio mladog tenisera iz Norveške.

- Znam da trenira na Nadalovoj akademiji i to je sličan stil igre. Forhend mu je impresivan, nikad nismo igrali ili možda smo jednom trenirali. Bilo je teško da razumem njegove loptice, bilo je zahtevno, ali sam zadovoljan kako sam uspeo da završim.

Posle ovog trijumfa, s obzirom na to da je opet bilo publike, Đoković je opet završio svojim poznatim pozdravom, kada u svim pravcima sveta maše rukama u znak zahvalnosti i deljenja pozitivne energije.

On je opomenut dve nedelje otkako je izbačen sa Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, kada je slučajno pogodio lopticom u vrat linijskog sudiju.

Tada nije bilo publike, ali je na tribinima stadiona Foro Italiko bilo 1.000 navijača, među kojima i mnogo dece.

- Ne želim to da radim, ali kada mi dođe, dogodi se. Tako se ja, pretpostavljam, oslobađam besa. To definitivno nije najbolja poruka, posebno jer me gledaju mladi teniseri. Ne ohrabrujem takvo ponašanje, definitivno - rekao je Đoković.

U finalu, gde će igrati za peti trofej u Rimu, ukupno 36. masters, što bi bio rekord, igraće protiv boljeg iz duela Dijega Švarcmana i Denisa Šapovalova.

- Mnogo je važno i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. I 15 godina sam na turu, uživam i imam glad za titulama i borim se za titule. Obojica su u izuzetnoj formi, Dijego je odigrao meč života protiv Nadala, onda je Denis napredovao na šljaci. Biću spreman šta god da se desi - zaključio je Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.