SPEKTAKULARNI TIM JE ŠAMPION US OPENA! Austrijanac učinio nemoguće, gubio 2:0, pa pobedio u meču za infarkt!
Foto: EPA/Justin Lane

US open, finale

SPEKTAKULARNI TIM JE ŠAMPION US OPENA! Austrijanac učinio nemoguće, gubio 2:0, pa pobedio u meču za infarkt!

Dominik Tim je u svom četvrtom Gren slem finalu uspeo da dođe i do trofeja i to na kakav način

Objavljeno: 08:49h

Spektakl! Triler i meč za infarkt! A u svemu tome kao pobednik je izašao Dominik Tim posle pet setova 4 sata i 5 minuta borbe. Austrijanac je osvojio svoju prvu Gren slem titulu u karijeri pobedivši Aleksandera Zvereva 4:6, 2:6, 6:4, 6:3, 7:6 u finalu US opena.

Istorijsku priliku da se podigne Gren slem trofej iskoristio je austrijski teniser, s obzirom na to da na ovogodišnjem US openu nisu igrali Federer i Nadal, a da je Novak Đoković diskvalifikovan u osmini finala.

foto: EPA/Jason Szenes

Tako je Tim postao prvi teniser iz grupe "next gen" igrača, odnosno, mlađe garde koji je stigao do trofeja na jednom od četiri najveća turnira i ujedno prekinuo dominaciju Nadala i Đokovića koji su od Australijan opena 2018. osvojili sve Gren slem trofeje.

Dominik Tim je u svom četvrtom Gren slem finalu uspeo da dođe i do trofeja i to na kakav način. Preokretom posle 0:2 u setovima za Zvereva. Ujedno, postao je i prvi igrač u open eri koji je u finalu US opena uspeo da preokrene posle takvog rezultata.

foto: EPA/Jason Szenes

Očigledno iskustvo iz prethodnih finalnih mečeva uspeo da iskoristi i da je uspeo da se bolje izbori sa pritiskom od svog protivnika koji je bio debitant u ovakvim mečevima.

Zverev je, može se reći, lagano osvojio prva dva seta i tako došao do velike prednosti. Bio je sigurniji, fokusiraniji i ništa nije moglo da ga omete na putu ka cilju.

foto: EPA/Justin Lane

U trećem setu je imao i brejk prednosti, ali se Austrijanac vratio i potom uspeo da napravi brejk i u odlučujućem gemu seta i smanji na 2:1. I tada smo mogli da gledamo pravi tenis dve najveće nade "belog sporta".

Prštalo je na terenu u četvrtom setu sa obe strane, borba za svaki poen, za svaki gem, ni jedan ni drugi nisu se predavali. Ipak, Tim je povratio samopouzdanje i videlo se da je Zverev načet, pogotovo kada je popustio na svom servisu što je dovelo do brejka za Austrijanca, a ovaj to odmah pretvorio u izjednačenje.

foto: EPA/Jason Szenes

Ako je četvrti set bio fantastičan onda je peti set, do same završnice bio atomski. Kakve su samo udarce izvlačili jedan iz drugog u tom periodu, sve sami poeni za teniske sladokusce.

I onda kako se približavala završnica, videlo se da pritisak čini svoje, ali interesantno obojica su počeli da greše. Prvo je Zverev fantastičnim gemom na servis Tima došao nadomak pobede. Poveo je 5:3 i servirao za meč i titulu, ali uplašio se Nemac pobede, odigrao je taj gem katastrofalno i vratio se u meč.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer se ubrzo u poziciji da servira za meč našao i Dominik Tim posle dva uzastopna brejka, ali tada je njemu zadrhtala ruka i Zverev je stigao do izjednačenja.

Na kraju bilo je pravedno da odluka padne u taj-brejku petog seta. I tu je verovatno presudilo iskustvo austrijskog tenisera u ovakvim mečevima. Imao je dve meč lopte koje nije iskoristio i omogućio je protivniku da izjednači na 6:6, ali je onda odlično odigrao, napravio mini brejk za novu meč loptu koju je potom pretvorio u pobedu.

Svet je dobio novog Gren slem šampiona u 2020. godini!

foto: EPA/Jason Szenes

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.