Zbog onoga što je uradio na US openu i posle diskvalifikacije Novak otpada iz trke za najboljeg svih vremena!
Foto: EPA/jason szenes

menja se tok teniske istorije

Zbog onoga što je uradio na US openu i posle diskvalifikacije Novak otpada iz trke za najboljeg svih vremena!

Legendarni dubl igrač smatra da će u svakoj debati o GOAT-u Novaku ovo biti stavljeno kao otežavajući faktor

Objavljeno:

Tod Vudbridž, 23-struki Gren slem šampion u dublu, dao je svoje viđenje incidenta koji se dogodio na US openu, a koji je doveo do diskvalifikacije Novaka Đokovića u osmini finala.

Srpski teniser je nenamerno pogodio linijskog sudiju lopticom u grlo nakon završenog poena, a organizatori su odlučili da ga zbog toga odstrane sa turnira, što legendarni Australijanac smatra potpuno ispravnom odlukom.

- Da li je bila dobra odluka? Apsolutno. Nije bilo drugog izbora. Slični incidenti dešavali su se u prošlosti Meknriou, Nalbandijanu i Henmanu. Pravila kažu da ukoliko nekoga pogodite namerno ili nenamerno, to je automatska diskvalifikacija - rekao je Vudbridž.

foto: EPA/Jason Szenes

Proslavljeni Australijanac kaže da će ova diskvalifikacija promeniti istorijski tok.

- Diskvalifikacija prvog tenisera svega promeniće pravac teniske istorije. Novak je bio na putu da osvoji još jedan Gren slem, bio je najbolji igrač na turniru. Pokušao je da dođe do titule koja bi ga približila Nadalu i Federeru.

Vudbridž kaže da Novakova diskvalifikacija, kao i to što se nije pojavio na konferenciji za medije posle toga, može dosta da utiče na to kada se bude debatovalo o najboljem svih vremena.

- Đoković je bio u sjajnoj formi, uradio je sve dobro, ali posle incidenta se nije pojavio na konferenciji za medije. Mislim da će ovaj slučaj promeniti tenis i da će doprineti promenama kada se bude pričalo o najvećem svih vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.