ZVEREV SE NERVIRAO JER SE ĆORIĆ ZNOJIO TOKOM MEČA, LUDEO I NA KOMENTATORA: Čoveče, preglasno pričaš! (FOTO)
Foto: Profimedia

LUD MEČ!

ZVEREV SE NERVIRAO JER SE ĆORIĆ ZNOJIO TOKOM MEČA, LUDEO I NA KOMENTATORA: Čoveče, preglasno pričaš! (FOTO)

Zverev je bio tako blizu da, nakon za njega očajnog prvog seta, izgubi i drugi. Ćorić je imao 6-1, 4-3 i 40-15, ali kada je prosuo taj gem i servis, Nemac je dizao i dizao svoj nivo igre sve dok nije postao prejak za Zagrepčanina

Objavljeno:

Ulog nije bio kao 2013. godine, kada su igrali za finale juniorskog US Opena, odnosno bio je puno veći, ali je ishod bio drugačiji na radost Aleksandera Zvereva, a žalost njegovog kriptonita u šta se još od juniorskih dana pretvorio Borna Ćorić.

U međuvremenu je Ćorić u seniorskom tenisu još triput pobeđivao Zvereva (Cincinnati 2015, US Open 2017, Halle 2018) da bi on konačno u Flašing Medouzu našao protivigru za Ćorića te drugu pobedu u međusobnim susretima i, bitnije, drugo gren slem polufinale, a prvo jednog Nemca na US openu nakon 25 godina i Borisa Bekera.

Zverev je bio tako blizu da, nakon za njega očajnog prvog seta, izgubi i drugi. Ćorić je imao 6-1, 4-3 i 40-15, ali kada je prosuo taj gem i servis, Nemac je dizao i dizao svoj nivo igre sve dok nije postao prejak za Zagrepčanina.

- Mislim da je to bio najvažniji trenutak - složio se Zverev.

- Počeo sam tada da igram malo agresivnije, jer da sam nastavio kao i dotad, gubio bih 0-2 dok trepnem.

Ćorić je, više od igre svog protivnika, imao problema s njegovim servisima jer u više je navrata Zverev druge servise ispaljivao preko 215 km/h i to je spustilo Ćorića u podređeni položaj. Premda, bez obzira na konačan ishod, Martina Navratilova kritikovala je igru sedmog tenisera sveta.

- Najbolje igrače neće pobediti ovakvom igrom - rekla je 18-rostruka gren slem pobednica, a Zverev odgovorio egzaktnom statistikom.

- Možda bi trebala pogledati moj međusobni skor sa najboljima, možda videti da vodim protiv Federera 4-3, možda znati da sam dvaput pobedio Đokovića u velikim mečevima. Ali ja sam u polufinalu i nekad je važnije pobediti i naći put do pobede i kad ne igraš dobro. Martina je velika igračica, poštuju je, ali njeno me mišljenje trenutno ne zanima.

Zvereva je zato zanimalo šta će preduzeti glavna sudija Eva Asderaki jer se tokom meča više puta žalio na Ćorićevo znojenje. Osim što je hrvatski igrač više puta napuštao teren kako bi zamenio odeću iako su uslovi bili daleko od ekstremnih (27 stupnjeva, 50 posto vlage), bilo kakva voda oko osnovne linije mogla je da proizvede potencijalnu opasnost, pa je i razumljivo zbog čega je tražio objašnjenje jer u pravilniku stoji da igrač u svlačionicu može samo između dva seta osim ako je u pitanju tehnički problem s odećom. Što ovde nije bio slučaj.

I dok je Ćorić u trećem setu otišao s terena, Zvereva je iživcirao glas ESPN-ovog komentatora Breda Gilberta koji je analizirao meč, a budući da je tišina na stadionu i da se sve može čuti, čuo je i Zverev.

- Govoriš preglasno, čoveče - doviknuo mu je s terena.

- Oprosti - ispričao mu se Gilbert.

- Čujem svaku tvoju reč - upozorio je Nemac bivšeg tenisera koji je usput i iz statistike iščitao da je napravio devet dvostrukih grešaka.

Međutim, Zverevu je pomoglo i protiv Pabla Karenja Buste igraće za prvo gren slem finale. Španac je prošao u pet setova Denisa Šapovalova (3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6, 6-3) i pritom u svakoj iole važnijoj statističkoj rubrici bio lošiji ili puno lošiji. Imao je 43 vinera manje (!), 21 as manje, tri brejka manje, sedam osvojenih poena manje i ukupno četiri gema...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.