AU, PA OVO JE STRAŠNO: Pojavio se novi snimak Noletovog 'skandala', sad je vreme da stvarno pobesnimo! (VIDEO)
Novak Đoković i Laura Klark, Foto: Printscreen

AMERI, NEĆEMO VAM OVO OPROSTITI!

AU, PA OVO JE STRAŠNO: Pojavio se novi snimak Noletovog 'skandala', sad je vreme da stvarno pobesnimo! (VIDEO)

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena jer je "besno" udario lopticu, a sada je jasno da to ipak nije bio slučaj

Objavljeno: 09:48h

Novak Đoković je diskvalifikovan kada je lopticom pogodio linijskog sudiju u osmini finala US Opena 2020, a njegovi navijači imaju nove dokaze da apsolutno nije imao nameru da nekoga povredi.

Sada tvrde da novim snimkom može da se dokaže da nije ni u besu udario lopticu, kako mu se to dosad stavljalo na teret, a upravo je to i bilo opravdanje zvaničnika da ga izbace sa turnira.

Naravno, sudija Laura Klark koja je pala i borila se za dah, jeste bila pogođena u vrat i kao posledica toga prekinut je meč osmine finala US Opena u kome je trijumf pripao Pablo Karenju Busti (koji je neposredno pre ovog incidenta poveo sa 6:5), međutim - Noletovi navijači ubeđeni su da je diskvalifikacija bila preterano stroga kazna.

Pod tom "zloupotrebom loptice" smatra se sledeće: "Igrači/ce ne smeju da divlje, na opasan ili besan način udaraju, šutnu ili bace tenisku lopticu na sportskom kompleksu na kome se turnir održava, osim u razumljivom pokušaju da dođe do poena, što uključuje i zagrevanje... Radi pojašnjenja ovog pravila, zloupotrebom loptice se podrazumeva udaranje loptice sa namerom da ona ode van terena, udaranje loptice na opasan ili neodgovaran način na samom terenu, ili udaranje loptice bez svesti o posledicama (tog udarca)".

Međutim, novi snimak, verovatno napravljen iz ugla gde stoji jedna od kamera koja služi za sistem "Sokolovo oko", pokazuje da Đoković uopšte nije udario lopticu besno, već je, posle izgubljenog servis gema, neiskorišćenu koja mu je bila u džepu - poslao ka skupljačima loptica:

- Još uvek pokušavam da vidim kako to ljudi definišu "bes", "ljutnju", "silinu" na osnovu ovoga? - pitala se jedna od Noletovih navijačica, koja je i objavila pomenuti snimak u obliku "GIF"-a, a drugi dodavali i rečenice "Hvala Bogu na tehnologiji.

"Tu se vidi kako Nole, 'u besu', 'snažno udara' lopticu i pogađa sudiju. Pa, to je bio kraj gema, imao je lopticu u džepu i vratio ju je skupljačima. Lagali su nas! Molim vas, delite ovo!", napisala je besna navijačica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.