NOLE MU JE UTRO PUT DO ZAVRŠNICE: Karenjo-Busta posle maratona u polufinalu!
Karenjo Busta, Foto: AP

US open, 1/4 finale

NOLE MU JE UTRO PUT DO ZAVRŠNICE: Karenjo-Busta posle maratona u polufinalu!

Blagi favorit bio je Šapovalov, ali je Karenjo-Busta uz svežinu pokazao i da želi da iskoristi put koji mu se otvorio senzacionalnom diskvalifikacijom Đokovića

Objavljeno: 08:20h

Nemački teniser Aleksandar Zverev izborio je plasman u polufinale US opena, pošto je u četvrtfinalnom duelu bio bolji od hrvatskog tenisera Borne Ćorića 3:1 (1:6, 7:6, 7:6, 6:3). Takođe, momak koji je profitirao zbog Novaka Đokovića i njegove diskvalifikacije - Pablo Karenjo Busta, uspeo je da slavi nad Denisom Šapovalovim

Maraton koji je trajao duže od četiri sata, na kraju je Karenjo-Busta bio bolji sa 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3.

Blagi favorit bio je Šapovalov, ali je Karenjo-Busta uz svežinu pokazao i da želi da iskoristi put koji mu se otvorio senzacionalnom diskvalifikacijom Đokovića.

foto: EPA/Lynn Bo Bo

Ćorić je fantastično otvorio meč, počistio je Nemca u prvom setu, dozvolivši mu samo jedan gem (6:1). U sličnom ritmu nastavio je i u drugom setu. Brzo je napravio brejk i poveo sa 4:2.

Međutim usledio je neshvatljiv pad u igri. Zverev je uspeo da se vrati i nakon taj-brejka stigne do izjednačenja. Velika borba viđena je i u trećem setu. Razmenili su brejkove u četvrtom i petom gemu. Borna je imao priliku da još jednom oduzme servis Zverevu, ali propustio je šansu, pa je odluka ponovo pala u taj-brejku. Zverev je ekspresno stigao do 4:0 i preokreta na meču. U osmom gemu četvrtog seta Zverev je napravio brejk i rutinski sačuvao prednost do kraja meča.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Pablo Kareno Busta - Denis Šapovalov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.