ZVEREV O DISKVALIFIKACIJI NOVAKA S US OPENA: Nesrećan slučaj! Da ju je makar pogodio negde drugo!
Foto: Starsport©

dobri su drugari

ZVEREV O DISKVALIFIKACIJI NOVAKA S US OPENA: Nesrećan slučaj! Da ju je makar pogodio negde drugo!

Nemački teniser je video incident i kaže da su organizatori samo sledili pravila

Objavljeno:

Aleksander Zverev je prokomentarisao incident i diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa US opena.

Najbolji teniser sveta je odstranjen sa Gren slema u Njujorku zato što je pogodio lopticom linijskog sudiju u grlo posle jednog poena, kada je nenamerno udario lopticu u njenom pravcu.

Organizatori su odmah reagovali i odlučili da drakonski kazne prvog favorita za trofej što je izazvalo brojne reakcije u teniskom svetu.

foto: EPA/jason szenes

Zverev, koji je dobar prijatelj sa Novakom, je video incident i rekao da je jasno da Srbin nije to uradio namerno i da je sve to sticaj nesrećnih okolnosti.

- Iskreno, malo sam šokiran. Mislim, vidite, to je nesrećan slučaj. Udario je lopticu, udario je tenisku lopticu. Nesreća je što je pogodio linijskog sudiju, posebno mesto na koje je pogodio (vrat, prim. aut). Da, postoji pravilo za takvu situaciju. Mislim da supervizori i ostali samo rade svoje posao. Ali, to je veoma nesrećna situacija za Novaka. Mislim da će biti malo uznemiren zbog ovoga. Da ju je pogodio na drugo mesto, da je loptica otišla negde drugo, pričali bismo o nekoliko centimetara, bio bi dobro. Veoma, veoma nesrećno - poručio je Zverev.

Ipak, njemu kao i drugim teniserima je sada otvoren put ka trofeju, a US open će dobiti novog osvajača i to prvi put nekog ko nikad ranije nije osvojio jedan Gren slem turnir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.