TEŠKO JE KAD ZNAŠ DA SI ZA***AO SVE! VEROVALA SAM RUSKOM DOKTORU! Istina Šarapove o doping skandalu koji je uništio
Foto: Ap

više nije bila ista

TEŠKO JE KAD ZNAŠ DA SI ZA***AO SVE! VEROVALA SAM RUSKOM DOKTORU! Istina Šarapove o doping skandalu koji je uništio

A mogla je da ode u istoriju kao jedna od najboljih i najtrofejnijih igračica svih vremena

Objavljeno:

Marija Šarapova mogla je da bude jedna od najbolji teniserki u istoriji, ali sve je to otišlo niz vodi kada je uhvaćena u dopingu zbog čega je bila suspendovana i posle toga više nikada nije bila ista igračica.

Atraktivna Ruskinja je 2016. godine bila pozitivna na doping testu na supstancu meldonijum koja je otkrivena u njenom organizmu na Australijan openu zbog čega je bila kažnjena 15-mesečnom zabranom bavljenja tenisom.

Sada je po prvi put odlučila da ispriča sve o skandalu koji je tada potresao svetski tenis, jer je reč bila o Gren slem šampionki. I tek sada je otkrila da je ona meldonijum koristila čak punih 10 godina.

- Tog jutra sam se probudila i osećala kao da se spremam za meč. Vrlo je teško misliti o tome da moraš da se suočiš sa svetom i kažeš da si zaje*ao sve.

foto: Profimedia

Šarapova kaže da je njen otac pozvao ruskog doktora, iako je porodica već živela u SAD, jer je, kako kaže Šarapova, više verovao ruskom, nego američkom.

Lekar je preporučio nekoliko lekova kao prevenciju i ispostavilo se da je mildronat bio pogrešan izbor.

- Kad sam bila mlađa, videla sam da sam lošeg zdravlja i otac je tražio ličnog lekara u Rusiji. Iako smo živeli u Americi, on je mislio da je bezbednije da priča sa Rusom, ali taj lekar nije imao iskustva sa sportistima. Izveo je mnogo testiranja i sastavio spisak lekova koji bi se mogli uzeti i problemi koje sam imala od 2006, rekao je da će nestati sa mildronatom, koji se u Rusiji uzima kao aspirin - objasnila je Šarapova.

foto: EPA/Darren England

Zabranu igranja tenisa je teško podnela i vratila se aprila 2017. godine posle duge pauze, iako je shvatila da je pogrešila tek posle jednog mejla ITF.

- Moja majka je tada nedeljama spavala kod mene, da bih imala društvo. Otac je takođe često bio tu da ništa ne bi pošlo po zlu, da ne bih počela da krivim druge. Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost - kaže Šarapova.

U tom periodu kaže da je bila veoma ranjiva.

- Posle svoje žalbe sam se osećala slobodno. Sud se nije saglasio sa ITF-om jer ja nisam krila da uzimam meldonijum - istakla je Šarapova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.