ŽIVOTNA ISPOVEST SRPSKE TENISERKE: Želela sam da se oslobodim svih sr**a! Počela sam da otklanjam smeće!
Foto: EPA/Wu Hong

ISKRENO

ŽIVOTNA ISPOVEST SRPSKE TENISERKE: Želela sam da se oslobodim svih sr**a! Počela sam da otklanjam smeće!

- Ovo je moj krajnji cilj: Sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima - rekla je 57. teniserka na svetu

Objavljeno: 10:33h

Aleksandra Krunić za "Behind The Racquet" opisala svoj teniski put i probleme sa kojima se susretala.

Krunićeva je trenutno 57. teniserka n WTA listi. Ona je kao mlađa navikla na pobede, međutim, mnogo došao je seniroski tenis, u kojem se mnogo teže trijumfuje.

- Kao dete navikla sam da pobeđujem mnogo više nego da gubim. Svi oko mene smatrali su pobedu ’normalnom’, nešto što čak i ne bi proslavljali. To se menja kada krenete da prolazite kroz ’starosne’ kategorije i treba vam vremena da se naviknete na taj nivo tenisa. Mnogo sam se borila i trebalo mi je malo vremena da se probijem u prvih 100. Moja karijera je imala uspone i padove, ali na sreću, poslednjih nekoliko godina sam neprekidno između 50. i 100. mesta. Nakon što sam stigla do WTA nivoa, nekako sam izgubila cilj. Kada su se uključili novac, agenti i sve ostalo, izgubila sam foku - napisala je srpskateniserka, a preneo je B92.

foto: EPA/Srdjan Suki

Celu 2019. godinu sam sebi postavljala pitanje 'Da li želim ja ovo? Da li je to moj san ili svih oko mene? Da li mi je u redu Top 50 ili osećam potrebu da učinim nešto više za svoje trenere, porodicu, koji misle da to nije dovoljno? Koji su moji snovi, želje, potrebe i ciljevi? Kako želim da igram tenis i kako da uživam u sebi'?.

Profesionalni teniseri, prema njenom mišljenju, previše ozbiljno shvataju 'beli sport'.

- Razumem da smo svi protivnici na terenu, ali van njega ima toliko prostora da jedni drugima pomažemo, budemo empatični, međutim, to se ne događa. Većina nas ima timove oko sebe, ali to su ljudi koje plaćamo i koji na kraju dana imaju svoj interes za to. Mi kao igrači imamo slične probleme i borbe i da smo svi malo opušteniji, da malo manje ozbiljno shvatamo tenis, bilo bi dobro za sve.

Ono što je njoj najbitnije jeste da bude dobar čovek.

- Želela sam da se oslobodim svih sr*nja koja su bila uključena u moju karijeru i naučila sam da priznajem sve pozitivne stvari o sebi, koje me niko nije naučio. Učim da pronađem mesto u tenisu sa svojim ambicijama i očekivanjima, a da na to niko ne utiče. Zbog toga sam osetila potrebu da se vratim nazad i počnem da otklanjam ’smeće’. Ovo je moj krajnji cilj: Sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima. Da pronađem ko sam zapravo na ovom putu i da mi bude ’okej’ sa bilo kojim odgovorom do koga dođem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.