ĐOKOVIĆ U FINALU ADRIA TURA U ZADRU: Ćorić ga mučio samo u drugom setu!
Foto: Starsport©

Adria Tour - Zadar

ĐOKOVIĆ U FINALU ADRIA TURA U ZADRU: Ćorić ga mučio samo u drugom setu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:44h

Novak Đoković je u finalu Adria Tura u Zadru koji organizuje zajedno sa Teniskim savezom Hrvatske.

Najbolji teniser sveta je slavio i u svom drugom meču u grupi koji je odigran istog dana. Ovog puta je pobedio domaćeg Bornu Ćorića 4:1, 4:3 po setovima.

S obzirom na to da ima dve pobede uoči poslednjeg kola i bolji međusobni skor od Ćorića prvi reket planete je uspeo da u Dalmaciji uradi ono što nije prošle nedelje pred srpskim navijačima u Beogradu - došao je do meča za trofej.

Novaku preostaje još poslednji meč grupe, ali se još ne zna protiv koga će igrati jer je Grigor Dimitrov odustao danas od svog drugog meča, pa je umesto njega uskočio Nino Serdarušić koji je pobedio Peđu Krstina.

U drugom meču ove grupe u nedelju u popodnevnoj sesiji bi trebalo da igraju Krstin i Ćorić.

U drugoj grupi su Andrej Rubljev, Marin Čilić, Nikola Milojević i Aleksandar Zverev.

Videćemo ko će od njih biti protivnik Đokoviću u finalu u nedelju.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

4:3 - KRAJ! POBEDA ĐOKOVIĆA! Novak se plasirao u finale ovom pobedom bez obzira na rezultate koji budu bili u grupi u poslednjem kolu. Samo jedan poen je osvojio u taj-brejku.

3:3 - Novak je sada uspeo da sa četiri vezana poena stigne od 0:30 do gema na svoj servis i tako izborio taj-brejk.

2:3 - Kakvu je sada priliku propustio Đoković. Imao je 40:0 na protivnikov servis i tri brejk lopte zaredom, ali Borna fenomenalnim servisima i volejima dolazi do đusa, a onda na isti način dolazi i do gema

2:2 - Novak sada ije popustio na svom servisu i izjednačio je u gemovima u drugom setu.

1:2 - BREJK! Odmah Đoković uzvraća ribrejkom. Nije Đokoviću mnogo više od jednog minuta bilo potrebno. Ćorić mu, doduše, dosta i pomaže greškama.

0:2 - BREJK! Ovo je bilo neočekivano. Novak se malo opustio, a Ćorić je to dobro osetio i došao do četiri vezane brejk lopte. Prvu je spasao servisom, ali potom je usledila nova jako "jeftina" greška srpskog tenisera.

0:1 - Borna Ćorić prvi put na meču ima vođstvo.

I SET

4:1 - BREJK! Drugim brejkom Đoković osvaja prvi set. Novak sve češće i češće igra drop šotove, a zašto i ne bi kada mu prolaze. Poslednji gem prvog seta rutinski rešava u svoju korist, a poslednji poen posle sjajnog loba i uz pomoć mreže.

3:1 - Nastavio je Ćorić bekhende da šalje u aut, pa je Novak došao do 15:30. Ipak, konsolidovao se Hrvat i uspeo da veže tri poena za prvi gem u meču.

3:0 - Đoković potvrđuje brejk i dolazi nadomak osvajanja prvog seta.

2:0 - BREJK! Borni se stegla ruka u prva dva poena, ali je uspeo da veže naredna tri i dođe do gem lopte. Ipak, ne uspeva da završi gem, pa dolazimo do novog izjednačenja. Dobar ritern Đokovića tera Bornu da malo rizikuje, a on to ne uspeva i šalje bekhend u mrežu

1:0 - Posle velike borbe broj 1 reket sveta spasava brejk loptu i osvaja prvi gem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.