POSLE CRNE GORE, I HRVATSKA ZABRANILA ĐOKOVIĆU DA DOĐE NA TURNIR: Novi skandal potresao je brdoviti Balkan!
Andrej Plenković i Novak Đoković, Foto: EPA, Profimedia

DOKLE?

POSLE CRNE GORE, I HRVATSKA ZABRANILA ĐOKOVIĆU DA DOĐE NA TURNIR: Novi skandal potresao je brdoviti Balkan!

Kako im nije jasno da im je u interesu da im se pojavi najbolji teniser sveta?

Objavljeno:

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je da Srbima neće biti dozvoljeno da turistički ulaze u Hrvatsku zbog pandemije koronavirusa, iako je ta zemlja otvorila granice za mnoge članice Evropske unije.

Nedavno je to isto uradila i Crna Gora, pa su ove dve zemlje znatno poremetile planove koje je imao Novak Đoković sa "Adria Tourom".

U okviru tog turnira najbolji teniseri sa ovih prostora bi odigrali nekoliko egzibicionih mečeva u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

Ukoliko ova odluka ostane duže na snazi, upitno je da li će Đoković moći da se pojavi u Zadru 20. i 21. juna, kako je predviđeno kalendarom Adria toura. Đoković bi tih dana treba da igra protiv hrvatskih tenisera Marina Čilića i Borne Ćorića.

Adria tour kreće iz Beograda 13. i 14. juna, zatim se seli u Zadar, a potom i u Crnu Goru 27. i 28. juna, pod uslovom da Vlada Crne Gore preinači svoju odluku. Planirano je da Banja Luka ugosti najbolje regionalne tenisere 3. i 4. jula, a za nedelju 5. jul planiran je egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

Pored Đokovića, koji je trebalo da igra sve turnire, učešće su prihvatili Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Viktor Troicki, Borna Ćorić, Marin Čilić, Damir Džumhur.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.