NA DANAŠNJI DAN JE MONIKA SELEŠ IZBODENA USRED MEČA: Prošlo je 27 godina od najvećeg skandala u istoriji sporta!
Foto: Youtube / Printscreen

godišnjica

NA DANAŠNJI DAN JE MONIKA SELEŠ IZBODENA USRED MEČA: Prošlo je 27 godina od najvećeg skandala u istoriji sporta!

Selešova je 1994. godine uzela američko državljanstvo, a posle povratka na teren nakon napada osvojila je samo jednu Gren slem titulu. Monika je u karijeri osvojila 53 titule

Objavljeno: 10:08h

Jugoslovenska teniserka Monika Seleš je na današnji dan 1993. napadnuta nožem na turniru u Hamburgu usred meča protiv Magdalene Malejeve. Rođena Novosađanka dobila je prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 4:3 kada je sa tribina uleteo Ginter Parhe i zabio joj nož u leđa. On je Moniku ubo u predelu lopatica, a kao razlog je naveo to što je Jugoslovenka bila veliki rival Nemici Štefi Graf čiji je 38-godišnji muškarac bio opsesivni navijač koji zbog toga nije krivično odgovarao jer je sud procenio da je mentalno neuračunjiv.

Svoju kaznu od dve godine proveo je u psihijatrijskoj ustanovi na lečenju. Monika Seleš je zbog ove povrede pauzirala dve godine, nakon povratka nikada nije zaigrala u Nemačkoj, a ostaće upamćena i odluka njenih koleginica. Povređene igračice obično imaju zaštićeni ranking, ali je potrebno da se kolege izjasne o tome pozivitno. TOP 25 igračica je imalo pravo glasa i ni jedna nije podržala Moniku, a samo je Gabrijela Sabatini bila uzdržana. Selešova je 1994. godine uzela američko državljanstvo, a posle povratka na teren nakon napada osvojila je samo jednu Gren slem titulu. Monika je u karijeri osvojila 53 titule.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.