ĐOKOVIĆ UŽIVO UČIO DECU KO JE BIO NIKOLA TESLA: Pre nego što je počeo da čita, uputio je OGROMNU ZAMERKU!
Novak i Jelena Đoković su čitali knjige za decu, Foto: Printscreen/Instagram

Čitao je knjigu na engleskom

ĐOKOVIĆ UŽIVO UČIO DECU KO JE BIO NIKOLA TESLA: Pre nego što je počeo da čita, uputio je OGROMNU ZAMERKU!

Srpskom teniseru se ne dopada što nema mnogo knjiga o Nikoli Tesli za decu, a pogotovo ne na srpskom jeziku

Objavljeno: 14:10h

Poznato je koliko Novak Đoković i njegova supruga smatraju da je važno edukovanje dece, čak i tokom predškolskog uzrasta, uostalom to je i glavni cilj njegove humanitarne fondacije koja nosi njegovo ime.

Zato su na Svetski dan knjige, što je danas, odlučili da se uključe u prenos uživo putem Instagram profila svoje fondacije i čitaju deci neke poučne knjige.

Najbolji teniser sveta je odlučio da klince malo više upozna sa jednim od svojih idola, Nikolom Teslom, za koga je i dan ranije u "lajv" uključenju istakao da mu se divi i da pokušava da neke njegove stavove o životu primeni kod sebe.

Srpski igrač je konstatovao da ne postoji veliki broj knjiga o jednom od najvećih naučnika svih vremena na srpskom jeziku, pa je zato odlučio da deci čita knjigu na engleskom "Upoznajte Nikolu Teslu", koja je jedan od bestselera "Njujork Tajmsa".

Novak Đoković i Jelena su čitali knjigu o Nikoli Tesli
Novak Đoković i Jelena su čitali knjigu o Nikoli Teslifoto: Printscreen/Instagram

- Treba da imamo mnogo više knjiga o Nikoli Tesli, ali za decu. Imamo mnogo knjiga o njegovom radu, umu, životu, ali nemamo za decu knjige. Zato ima ova na engleskom koja je jednostavna i govori o njegovom životu i radu i briljantnom umu. On me je inspirisao mnogo u životu, pričamo o njemu porodično, iako je prošlo 150 godina od rođenja ne znamo mnogo o njemu - rekao je srpski teniser.

On je pokušao da približi i ukaže svima koji su pratili uključenje koliko je Tesla bio veliki i važan naučnik.

- Tesla je proveo mnogo vremena u mašti i to je bio njegov svet i verovao je u mozak i kreiranje svoje realnosti putem vizuelizacije. On je kanalisao svoje ideje iz glave i uspeo da ih pretvori u javu. Kada je živeo u svom rodnom mestu kao dete zamišljao je da može da leti, pa je imao incident da skoči sa kuće i nije se završilo baš najbolje.

Novak je potom počeo da čita knjigu, a kada je završio s čitanjem izneo je svoj zaključak.

- To je, deco, bio najveći naučnik u istoriji čovečanstva. Imao je preko 700 patenata, a jedan od najvažniji je prenos energije bezičnim putem, čime je hteo da pokaže da na čist i besplatan način da se šalje struja na velike daljine - rekao je Novak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.