ĐOKOVIĆ NIJE PROTIV VAKCINACIJE: Novak razjasnio svoj stav o vakcini protiv korona virusa i rekao šta zapravo misli
Novak Đoković je pojasnio svoj stav o vakcinisanju, Foto: EPA/Lukas Coch

Sada je sve jasnije

ĐOKOVIĆ NIJE PROTIV VAKCINACIJE: Novak razjasnio svoj stav o vakcini protiv korona virusa i rekao šta zapravo misli

Srpski teniser se preko menadžmenta obratio "Njujork Tajmsu", ali i srpskim medijima

Objavljeno:

Novak Đoković podigao je veliku prašinu pre dva dana svojom izjavom oko vakcine protiv koronavirusa.

U toku "živog" razgovora sa kolegama teniserima i drugim srpskim sportistima preko Fejsbuka najbolji reket sveta je izjavio da lično nije za vakcinaciju i da ne bi voleo da ga neko primorava da mora da primi vakcinu da bi mogao da putuje na turnire.

Sve to je izazvala oprečne i prilično žestoke reakcije u svetskoj javnosti, svi mediji su brujali o tome, a "Njujork Tajms" je kontaktirao srpskog tenisera u vezi sa njegovim stavom i tražio podrobnije objašnjenje.

Đoković je preko svog menadžmetna "Njujork Tajmsu" poslao svoje mišljenje, u kome kako piše ovaj američki medij nije pojasnio da li je uopšteno protiv svih vakcina, ali da jeste u ovom trenutku protiv toga da vakcina protiv Covid-19 bude obavezna da bi mogao da putuje.

- Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, baš kao ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje uraditi ovoj situaciji. Radoznao sam o tome kako ojačati metabolizam da bismo bili u najboljoj fizičkoj spremi kako bismo porazili Covid-19 - poručeno je iz Đokovićevog menadžmenta.

U međuvremenu je i do nas stigao nešto razjašnjeniji stav o tome šta je Novak tačno mislio.

Srpski teniser nije protiv vakcinacije, ali ističe da on lično nije za to da nova vakcina protiv koronavirusa o kojoj se priča, a koja još nije napravljena, a samim time i testirana i proverena na adekvatan način, bude uslov i ultimatum za dalja putovanja i takmičenja tenisera. Novak bi voleo da se o toj vakcini više govori i da sve bude jasnije i transparentnije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.