VAJDA OTKRIO ONO ŠTO NIKO NIJE ZNAO: Nisam hteo ni da vidim Đokovića!
Marijan Vajda je ispričao kako je došlo do saradnje sa Đokovićem, Foto: AP

Igra sudbine

VAJDA OTKRIO ONO ŠTO NIKO NIJE ZNAO: Nisam hteo ni da vidim Đokovića!

Kako je rekao najveći krivac za njihovu saradnju je njegova ćerka

Objavljeno:

Novak Đoković i Marijan Vajda imaju jednu od najuspešnijih saradnji, ne samo kada je u pitanju tenis, već i celokupan sport.

Najbolji srpski sportista svih vremena je preokrenuo svoju karijeru i sve najveće uspehe je postigao od kada je Slovak preuzeo da vodi brigu o njemu pre skoro 14 godina.

A malo je falilo da od toga ne bude ništa, jer kako je sada tokom prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, Vajda ispričao slovačkim medijima, on uopšte nije bio zainteresovan da radi sa Srbinom.

Marijan Vajda i Novak Đoković predstavljaju jedan od najboljih trenersko-igračkih tandema u istoriji
Marijan Vajda i Novak Đoković predstavljaju jedan od najboljih trenersko-igračkih tandema u istorijifoto: AP

- Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener - ispričao je Vajda o počecima plodonosne saradnje.

Usledila je decenija neverovatnih uspeha zaokružena vlasništvom nad sva četiri Gren slema u jednom trenutku i prvim mestom na ATP listi. Međutim, 2017. godine je došlo do razlaza.

Marijan Vajda i Goran Ivanišević sada brinu o Đokoviću
Marijan Vajda i Goran Ivanišević sada brinu o Đokovićufoto: Tanjug/AP

Ipak, prekid saradnje je trajao svega godinu dana i ubrzo se Vajda vratio da bude prvi trener srpskog tenisera, pa su uspesi ponovo počeli da se ređaju.

- Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu - rekao je slovački stručnjak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.