VELIKA NEPRAVDA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Amerikanac rekao nešto zbog čega će navući gnev Federerovih navijača!
Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

moralo je da mu se računa

VELIKA NEPRAVDA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Amerikanac rekao nešto zbog čega će navući gnev Federerovih navijača!

"Znam da će ovo da uznemiriti Federerove fanove, ali smatram da su Đokoviću morale da se priznaju zasluge za ostvareno i da mu se računaju nedelje na tronu, dok je ATP lista zamrznuta", rekao je Gibert

Objavljeno:

Kao što je svima dobro poznato teniska sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a za to vreme tema broj jedan u "belom sportu" jeste ko je najviše profitirao a ko izgubio zbog aktuelne situacije.

Jedna stvar se sama nameće: Novak Đoković je najviše izgubio! Srpski teniser je bio u najboljoj formi od svih tenisera i nalazio se na dobrom putu da prestigne Pita Samprasa na večnoj listi igača koji su se najviše zadržali na prvom mestu ATP liste. Pošto je sezona zmrznuta Novak je ostao na 282. nedelje i umanjio šanse da ove godine prestigne i prvog na ovoj listi, Rodžera Federera.

Bivši američki teniser, a sada komentator na ESPN-u Bred Gilbert je istakao da su Noletu morale da se računaju ove nedelje na prvom mestu ATP liste,

- Znam da će ovo da uznemiriti Federerove fanove, ali smatram da su Đokoviću morale da se priznaju zasluge za ostvareno i da mu se računaju nedelje na tronu, dok je ATP lista zamrznuta. On je zaradio taj renking i bio bi broj 1 još dugo da je sve bilo normalno - rekao je Gilbert.

Amerikanac smatra da bi Đoković na čelu ATP liste sigurno do leta.

- Uz nastup na Indijan Velsu, Đoković bi ostao na prvom mestu do kraja turnira, osim u slučaju da je ispao u polufinalu, a Nadal osvojio trofej. To se nije dogodilo i Novak je i dalje broj 1. Kada bi se bodovi brisali iz nedelje u nedelju, kao što je obično, Đoković bi bio na prvom mestu barem do Vimbldona, gde brani krunu - zaključio je Gilbert.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.