MARI STAO NA NOVAKOVU STRANU: Zamislite Đokovića na terenu bez publike? To će biti nemoguće!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

korona zaustavila sport

MARI STAO NA NOVAKOVU STRANU: Zamislite Đokovića na terenu bez publike? To će biti nemoguće!

Prema njegovim rečima, najmanje dva ili tri meseca će proći pre nego što se pandemija stiša

Objavljeno:

Škotski teniser i brat nekada prvog reketa sveta Endija Marija, Džejmi, ne može da prihvati prazne tribine na teniskim mečevima.

Jedina opcija u kojoj bi mu bilo u redu da se igra pred praznim tribinama jeste ukoliiko nema drugog načina da se ATP tur vrati u normalu.

Džejmi koji je zajedno sa Jelenom Janković u dublu osvojio Vimbldon, kaže da je igranje pred praznim tribinama "bez duše" i za primer je uzeo dvojicu najboljih Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

- Ogroman deo sporta su navijači jer prave atmosferu i ono što izvlači poseban trud sportista. Zamislite Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Centralnom terenu Vimbldona bez navijača. Pa to ne bi bilo isto. Nemoguće je da bi izvukli isti nivo tenisa kao da je krcat stadion sa navijačima koji vrište na njih. Ovo nije trajno, završiće se u nekom momentu, ali ćemo očito morati da prođemo kroz kratkoročan bol - kaže Mari za Evening Standard.

Prema njegovim rečima, najmanje dva ili tri meseca će proći pre nego što se pandemija stiša.

- Kad čitate novine i vidite osam nedelja pre nego što virus doživi vrhunac u Ujedinjenom Kraljevstvu, zapitate se šta to znači za sportske događaje u tom periodu. Uvek sam imao nešto čemu se radujem i čemu se spremam, ali sad razmišljam: šta da radim - pita se Mari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.