LIK NOVAKA ĐOKOVIĆA NE BI TREBALO STAVITI NA NOVČANICU, NEGO GA TREBA: Dobro poslušajte reči barda Petra Božovića!
Petar Božović ima ideju kako da se makar na neki način Srbija oduži Novaku Đokoviću, Foto: Damir Dervišagić/AP

Rekao je da se ugledamo na njega

LIK NOVAKA ĐOKOVIĆA NE BI TREBALO STAVITI NA NOVČANICU, NEGO GA TREBA: Dobro poslušajte reči barda Petra Božovića!

Legenda srpskog filma i pozorišta ističe da bi naš narod trebalo ne samo da navija, već i da uči od najboljeg sportiste kog smo imali

Objavljeno:

Bard srpskog glumišta Petar Božović poručio je da lik Novaka Đokovića ne bi trebalo da bude stavljen na neku novčanicu, već da "bude optočen u zlatu".

Legendarni glumac je odlučio da umesto o svojoj novoj predstavi "Kaligula" govori o najboljem srpskom sportisti svih vremena na šta ga je inspirisao poslednji veliki Đokovićev uspeh - osvajanje Australijan opena po osmi put u karijeri.

- Video sam raspravu na televiziji, da li Novaka Đokovića treba staviti na novčanicu ili ne. Razmišljao sam dugo i shvatio da to nije dobra ideja. Njegoš nam je na novčanici od 20 dinara, i ne znam šta za taj novac može da se kupi - rekao je Božović za "Kurir".

Petar Božović kaže da lik Novaka Đokovića bi trebalo staviti na zlatnik
Petar Božović kaže da lik Novaka Đokovića bi trebalo staviti na zlatnikfoto: Damir Dervišagić

Umesto toga on ima bolju ideju, a to je da se lik srpskog tenisera nađe na zlatniku.

- Meni je pala na um ideja da se lik Novaka Đokovića oblije u zlatu, i da bude zlatnik s njegovim likom. To bi dalo mogućnost da se on daruje kao najlepši poklon za rođenje deteta, za prijateljstvo i kumstvo, a to bi povuklo nogu da i ostali velikani ne budu zaboravljeni. Samo smo Tita okovali u zlato - dodao je Božović.

Srbi mogu mnogo da nauče od Novaka Đokovića
Srbi mogu mnogo da nauče od Novaka Đokovićafoto: AP

Kako sam ističe srpski narod bi trebalo u mnogo čemu da se ugleda na svog najboljeg ambasadora u svetu, a posebno u onim najtežim trenucima.

- Svet sve osporava, a oni što Đokovića ogovaraju, time više govore o sebi. Novak je naš Marko Kraljević i Miloš Obilić u sportu, pravi je vitez. U najkritičnijim trenucima, umesto da crpimo iz sebe najbolje, mi pokažemo svoje najgore lice. Moramo zato da izvučemo pouke od Novaka, ali i vladike Nikolaja - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.