FANTASTIČNI ĐOKOVIĆ IZORAO RAONIĆA ZA NOVO POLUFINALE U MELBURNU: Rodžere, spremi se! Ne bismo ti bili u koži!
Foto: EPA/Lukas Coch

Australijan open 2020

FANTASTIČNI ĐOKOVIĆ IZORAO RAONIĆA ZA NOVO POLUFINALE U MELBURNU: Rodžere, spremi se! Ne bismo ti bili u koži!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

Objavljeno: 13:17h

Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena! Branilac titule je zakazao novi spektakularni klasik sa Rodžerom Federerom u Melburnu, u borbi za finale prvog Gren slema sezone.

A do tamo je došao pobedom nad Milošem Raonićem 6:4, 6:3, 7:6 za skoro tri sata igre na "Rod Lejver areni".

U jubilarnom desetom međusobnom susretu, drugi reket sveta je zabeležio i desetu pobedu nad Kanađaninom crnogorskog porekla koji do ovog četvrtfinala nije izgubio meč na turniru.

Ne možemo reći da je ovo baš bila lekcija iz tenisa srpskog tenisera, ali je svakako pokazao protivniku da jednostavno je bolji i igra na mnogo većem nivou.

Nije to bila vrhunska igra Đokovića, propustio je mnogo prilika za brejk, ali ih je stvorio toliko da je morao i neke da iskoristi. Po jedan oduzeti servis protivniku u prva dva seta mu je omogućio veliko vođstvo.

S druge strane Raonić je tek zapretio i ugrozio Novaka u trećem setu kada je došao do prvih prilika za brejk, ali Srbin se izvukao iz tih situacija. Imao je priliku i da ranije završi meč, ali je propustio četiri brejk šanse u 12. gemu trećeg seta.

1 / 27 Foto: EPA/Michael Dodge

Međutim, sve to je nadoknadio fantastično odigranim taj-brejkom koji je dobio 7:1.

Tako ćemo u polufinalu gledati njegov novi meč proti Rodžera Federera i da pomenemo odmah, kad god je Đoković ušao u polufinale na Australijan openu, uvek je i osvajao titulu.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

7:6 - KRAJ! Novak Đoković osvaja i treći set u taj-brejku i pobeđuje! Igraće u polufinalu Australijan opena!

6:6 - Odličan servis gem Srbina, bez izgubljenog poena.

5:6 - Ovo je sada bila sjajna prilika za Đokovića. Čak četiri brejk lopte je propustio srpski teniser, mada je bolje reći da ih je sjajnim servisima spasio njegov protivnik.

5:5 - Uspeo je da prenebregne problem koji očigledno i dalje ima sa očima, odnosno sa prašinom koja mu je upala u oči i poremetila sočiva i žulja ga. Ipak, Novak stiže do izjednačenja.

4:5 - Nije poremetila ova kraća pauza Miloša Raonića na njegov servis. Novak je prvi put u situaciji da mora da servira za ostanak u setu.

4:4 - Novak Đoković poravnava rezultat odseriranim asom. Potom je srpski teniser zatražio medicinsku pauzu kako bi promenio kontaktna sočiva u očima.

3:4 - Šteta, bila je ovo sasvim solidna prilika da se izvrši pritisak i napravi brejk, pošto je ovo najteži gem koji je Raonić osvojio na svoj servis.

3:3 - Čuva Novak svoje servis gemove i čeka priliku za napad u ovom setu.

2:3 - Lagan gem za Raonića.

2:2 - Ponovo mali problemi na Đokovićev servis. Krenuo je Raonić na sve ili ništa, jer nema šta da izgubi i može više da rizikuje, ali na svu sreću to mu se za sada ne isplaćuje.

1:2 - Daleko sada sigurnije deluje na svojim servisima Kanađanin.

1:1 - I po prvi put se Novak suočio sa brejk loptom na svoj servis. Raonić je imao 40:30, ali je tada odigrao nekoliko vrhunskih udaraca srpski teniser i uspeo da se izvuče iz ove neugodne situacije.

0:1 - Po prvi put na meču je Raonić poveo u gemovima.

II SET

6:2 - OSVOJEN DRUGI SET! Novak Đoković je drugu set loptu iskoristio i stigao do velikog vođstva posle sat i 39 minuta igre.

5:2 - Turbulentan gem na servis srpskog tenisera. Imao je 40:0 i ponovo kao u jednom gemu prvog seta dozvolio protivnku da dođe do "đusa", ali potom se izvlači iz neugodne situacije i stiže na gem od osvajanja drugog seta.

4:2 - Raonić je osvojio ovaj gem, ali sada je najvažnije da Novak ne popusti na svom servisu do kraja.

4:1 - Ma, tako je! Treba iskoristiti momentum kada je protivnik u padu. Đoković lagano potvrđuje brejk.

3:1 - BREJK! Strpljivo je čekao Novak Đoković svoju priliku za brejk i iskoristio drugu brejk loptu u drugom setu sjajnim poenom koji je najpre pripremio odličnom bekhend dijagonalom i potom forhend dijagonalom na mreži.

2:1 - Novi dobar gem za Novaka Đokovića. Sad treba napasti servis Raonića.

1:1 - Prvi put da se Raonić nije mučio na svom servis gemu i sa dva asa došao do izjednačenja u drugom setu.

1:0 - U istom ritmu iz prvog seta započeo je srpski teniser i drugi.

1 / 7 Foto: EPA/Roman Pilipey

I SET

6:4 - OSVOJEN PRVI SET! Četvrtu set loptu je iskoristio Novak Đoković i u ključnom trenutku oduzeo servis Raoniću. Kanađanin je posle duge razmene izbacio loptu forhend dijagonalom u aut i to je značilo set za Srbina.

5:4 - Novi fantastično odserviran gem Đokovića.

4:4 - Ponovo je mučio Raonića na njegov servis srpski teniser. Opet je vršio pritisak i opet je nekako uspeo da mu se izmigolji Kanađanin i da spreči brejk.

4:3 - Uh, prvi neugodni gem na Novakov servis. Sjajno je opet odservirao i stigao do 40:0, ali potom dozvoljava Raoniću da se podigne i sa nekoliko sjajnih udaraca stigne do izjednačanja. Međutim, nakon toga slede dva asa i osvojen novi gem za Srbina.

Legendarni Rod Lejver gleda ovaj meč
Legendarni Rod Lejver gleda ovaj mečfoto: EPA/Lukas Coch

3:3 - Ponovo je srpski teniser ugrožavao servis gem protivnika, ponovo se igralo na razliku, ali i ovog puta nije uspeo da napravi brejk.

3:2 - Zaista fenomenalno servira na početku meča srpskih teniser. Svih 12 poena na svojim servis gemovima je osvojio.

2:2 - Šteta, šteta, šteta! Tri brejk lopte je imao Novak Đoković u najdužem gemu u dosadašnjem meču, ali Raonić je uspeo da se izvuče iz teške situacije.

2:1 - Ponovo bez izgubljenog poena na svom servis gemu.

1:1 - I Raonić osvaja prvi gem u meču.

1:0 - Odličan početak Novaka Đokovića koji bez izgubljenog poena na svoj servis stiže do prvog gema u meču, a videli smo i jedan predivan drop šot koji je izveo.

9.30 - Novak Đoković pre početka meča je nosio duksericu na kojoj je bila posveta za Kobija Brajanta, koji je bio njegov prijatelj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.