SKANDALOZNO JE ŠTA SE DOGODILO SA DEJVIS KUPOM: Novac je odigrao veliku ulogu! Novak je tu, ali nisam zadovoljan!
Nikola Pilić zajedno sa porodicom Đoković, Foto: News1

nezadovoljstvo

SKANDALOZNO JE ŠTA SE DOGODILO SA DEJVIS KUPOM: Novac je odigrao veliku ulogu! Novak je tu, ali nisam zadovoljan!

Piliću se ne sviđa novi sistem takmičenja

Objavljeno:

Legendarni Nikola Pilić je izrazio veliko nezadovoljstvo sa novim formatom Dejvis kupa koji je stupio na snagu od ove sezone.

Dejvis kup u Madridu prvi put se igra po sistemu fudbalskog Svetskog prvenstva, gde postoje grupe i kasnije nokaut faza. 18 reprezentacija se bori za pehar namenjen najboljem timu sveta, a Pilić smatra da je nedopustivo da se uništava tradicija.

Skandalozno je da neki fudbaler (Đerar Pike prim. aut.) i Japanac (Hiroši Mikitani prim. aut) mogu uništiti preko 100 godina teniske tradicije – rekao je Pilić i dodao:

– Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju… Što se tiče posete, kad igra Nadal ima gledalaca, ali gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako ne igra Španija.

Đerar Pike sa reprezentacijom Srbije
Đerar Pike sa reprezentacijom Srbijefoto: TSS

Đerar Pike je "otkupio" prava na Dejvis kup za sledećih 25 godina.

– Što se tiče igrača, oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića. Mogli su se dogovoriti da se igra na dva dobijena seta, reprezentacije da se podele u dve grupe i umesto četiri nedelje da se igra u dve nedelje – kazao je Pilić i zaključio:

– Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto… Igraju Nadal i Đoković, ali ja nisam zadovoljan. Mogli su napraviti dosta bolje od ovoga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.