TIPSAREVIĆ SUROVO ISKRENO O SEBI I TENISU: Bio sam arogantan! Ovaj sport te čini j***no žilavim! Mučiš se, kopaš...
Janko Tipsarević i Viktor Troicki na meču dublova u Dejvis kupu, Foto: AP

Da imam vremensku mašinu

TIPSAREVIĆ SUROVO ISKRENO O SEBI I TENISU: Bio sam arogantan! Ovaj sport te čini j***no žilavim! Mučiš se, kopaš...

Jedan od naših najboljih tenisera u istoriji je pričao o svojim greškama u karijeri i težini tenisa kao sporta

Objavljeno:

Janko Tipsarević broji sitno do penzije i broji dane do kraja igračke karijere.

Jedan od najboljih srpskih tenisera svih vremena oprostiće se od igranja tenisa nastupima koji su mu najdraži, onima u majici sa državnim grbom, predstavljajući Srbiju na Dejvis kupu u Madridu.

Momak koji je mogao daleko više u svojoj karijere, koji je svojevremeno bio najbolji junior sveta i osvajač juniorskog Australijan opena, zato ovih dana u razgovoru sa medijima u Španiji nekako i "svodi račune" o svojoj karijeri.

Janko Tipsarević rekapitulira svoju karijeru
Janko Tipsarević rekapitulira svoju karijerufoto: TSS

- Kad bih imao vremensku mašinu znam šta bih promenio - iskreno je Tipsarević počeo razgovor sa novinarima posle meča u dublu protiv Japana u sredu.

Predviđala mu se blistava karijera, pa čak i mesto broja 1, ali isprva ga je koštala mladost, "luda glava", a kasnije brojne povrede zbog kojih poslednjih godina se na prstima mogu izbrojati turniri na kojima je mogao da igra.

- Nenad Zimonjić je u šali rekao istinu - promenio bih arogantan stav i pretenciozno ponašanje od momenta kada sam postao prvi junior sveta dok nisam počeo da igram moj najbolji seniorski tenis. Bio sam prvi u Evropi do 12 godina, a u svetu do 14, 16 i 18 i osećao sam se nepobedivim pošto sam igrao sa klincima - surovo je iskren prema sebi Janko.

Janko Tipsarević sa saigračima iz Dejvis kup reprezentacije
Janko Tipsarević sa saigračima iz Dejvis kup reprezentacijefoto: TSS

Skoro dve decenije traje njegova karijera u seniorskom tenisu, da ne računamo mlađe kategorije i juniorske godine i dobro sada zna i šta je potrebno da biste bili vrhunski teniser i da biste bili najbolji i koliko odricanja i žrtvovanja to zahteva.

- Mislim da je od mene neverovatno nezahvalno da kažem da je ovaj, moj sport težak. Zato što isto tako to može da kaže svaki sportista, i šahista, golfer, odbojkaš, košarkaš, fudbaler. Ali ono što zaista osećam kao unikatno za tenis, pošto je individualni sport je to što si konstantno usamljen dok putuješ po svetu. A krenuo si, barem većina nas iz skromnih početaka. Sistem je pritom takav da ti niko ništa ne garantuje. Za sve što si postigao moraš da se mučiš, kopaš i boriš se. Po meni tenis te zaista, zaista čini j***no žilavim! Ja ne znam šampiona ili vrhunskog tenisera koji nije pakleno žilav, ne samo na terenu, nego i van njega. Za Novaka vam garantujem da je tako, pošto smo bliski - zaključio je Tipsarević.

Ipak, imaće priliku da se oprosti od tenisa na najlepši mogući način, pošto je Srbija uspešno prošla grupu i plasirala se u četvrtfinale, a trofej u Dejvis kupu bio sigurno bio jagoda na šlagu za kraj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.