UPRKOS POVREDI RAMENA: Nole ispisao istoriju pobedom nad Londerom!
Novak Đoković, Foto: AP

US OPEN 2019

UPRKOS POVREDI RAMENA: Nole ispisao istoriju pobedom nad Londerom!

Samo četvorica su sada ispred njega

Objavljeno:

Srpski teniser i svetski broj jedan Novak Đoković posle pobede nad Huanom Ignasiom Londerom stigao je do 71. trijumfa u karijeri na US openu i petog mesta večne liste gren slema u Njujorku.

Đoković je izjednačio rezultat sportskog idola Pita Samprasa, a ispred njega su sada samo Ivan Lendl sa 73 pobede, Andre Agasi (79), Rodžer Federer (87) i Džimi Konors (98).

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

Branilac trofeja i četiri puta pobednik na "Flešing Medouzu" do devetog trijumfa na istom turniru u nizu došao je uz probleme sa povredom ramena.

- Nisam bio siguran da li ću završili meč. Drago mi je da sam uspeo. Nadam se da će mi sada prijati pauza od dva dana, da se odmorim i ne bez bolova odigram sledeći meč - rekao je Đoković posle meča, a prenosi ATP.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/Justin Lane

Srpski as u sledećoj rundi bi mogao da igra protiv sunarodnika Dušana Lajovića, ukoliko danas savlada Amerikanca Denisa Kudlu.

- Londero je pokazao veliki borbeni duh, igrao je sjajno. Definitivno je bilo teško. Iskreno, nije lako igrati protiv tako talentovanog igrača, posebno što nismo imali priliku da se sretnemo - poručio je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.