NOVAK NAM PRETI ZBOG PARA! Direktor Rodžers kupa sramno optužio Đokovića!
Novak Đoković se našao na udaru direktora Rodžers kupa, Foto: AP

Da li je ovo osveta jer nije igrao?

NOVAK NAM PRETI ZBOG PARA! Direktor Rodžers kupa sramno optužio Đokovića!

Srpski teniser se već godinama bori za izjednačavanje zarada i povećanje nagradnih fondova na turnirima, pre svega kako bi slabije rangirani igrači dobili veći novac da bi mogli da pokriju svoje troškove

Objavljeno:

Novak Đoković nije ove godine igrao na Rodžers kupu u Montrealu, koji je osvojio Rafael Nadal. Međutim, srpski teniser se našao na udaru direktora turnira Ežene Lapjera koji je izneo ozbiljne optužbe na njegov račun.

Direktor Mastersa koji se igra u Kanadi (jedne godine Montreal, druge Toronto) optužio je najboljeg igrača sveta, koji je ujedno i predsednik Saveta igrača, da želi da Masterse preseli na Bliski istok i u Aziju, jer želi da dobija što veći novac.

- Ko može da izdrži povećanja svake godine? Novak Đoković je već rekao da, ako nismo u mogućnosti da povećavamo nagradni fond, on zna mesta gde bi to bilo moguće. On pre svega misli na Aziju i Bliski istok jer je poznato da u tim delovima sveta imućni ljudi ne žale novac kako bi privukli najveće sportske zvezde - poručio je Lapjer.

Ežen Lapjer čak tvrdi da Novak preti da će prebaciti Masterse u Aziju i na Bliski istok
Ežen Lapjer čak tvrdi da Novak preti da će prebaciti Masterse u Aziju i na Bliski istokfoto: Profimedia

On se nije tu zaustavio, pa je poručio da teniseri na čelu sa Srbinom uopšte ne razmišljaju o troškovima turnira, već da konstantno traže povećanje zarada za učesnike.

- Saglasan sam da bi trebalo da predstavimo našu zaradu, pa ako ima rasta, da onda povećavamo i nagradni fond. Međutim, igrače zanima samo prihod, a troškove ne gledaju - dodaje Lapjer.

Istina je da se Đoković zalaže za povećanje zarada na turnirima, to je i sam priznao, ali ne zbog sebe, već zbog slabije rangiranih igrača, koji jedva uspevaju da pokriju lične troškove kada učestvuju na nekom turniru.

Novak Đoković želi da se povećaju zarade igračima koji nisu u vrhu
Novak Đoković želi da se povećaju zarade igračima koji nisu u vrhufoto: AP

- Nije istina da tražim više novca za sebe i ostale tenisere iz vrha. Ono na šta smo u Savetu igrača fokusirani je jednaka raspodela novca. Želimo da izvesne sume dobijaju i teniseri koji turnire završavaju ranije. Uverenje je da samo prvih sto igrača može da živi od onoga što radi. To je nešto što pokušavamo da promenimo - rekao je jednom prilikom Novak.

Da je zaista tako kako priča srpski teniser, govori i izjava Vaseka Pospišila, kanadskog tenisera.

- Na sreću, nisam sam jedini krstaš, tu je i Novak Đoković. Čak iako on ima mnogo obaveza - prvi je teniser sveta, želi da obori rekorde, da osvaja Gren slemove. Ipak, stalno je na sastancima, koji traju i po sedam sati. Izuzetno ga poštujem. Malo je onih na vrhu koji bi bili spremni na tako nešto.

Novak je nedavno dobio i pojačanje u Savetu igrača u vidu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, tako da će se svi oni sada zajedno boriti za ujednačavanje zarada i povećanje zarada igračima koji nisu u samom vrhu tenisa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.