DA SMO 12 DANA KOPALI PRLJAVŠTINU, NIŠTA NE BISMO PRONAŠLI: Dušan Lajović - skromni dečko iz komšiluka!
Dušan Lajović, Foto: Beta/Tomislav Pavlek

MOMAK ZA PRIMER

DA SMO 12 DANA KOPALI PRLJAVŠTINU, NIŠTA NE BISMO PRONAŠLI: Dušan Lajović - skromni dečko iz komšiluka!

Srbija sada ima još jednog teniskog heroja, a ime mu je Dušan Lajović

Objavljeno: 15:56h
Sofija Vrebac

Uz dužno poštovanje, Novače Đokoviću, ubuduće nećemo pisati samo o tebi.

Srbija sada ima još jednog teniskog heroja, a ime mu je Dušan Lajović. Pobedom nad Atilom Balažom u finalu turnira u Umagu, srpski teniser je osvojio prvu titulu u karijeri čime je napravio skok na ATP listi. Mogao je Lajović da napravi najveći uspeh u karijeri još u aprilu kada je igrao u finalu Mastersa u Monte Karlu, ali ga je tada u toj nameri sprečio Italijan Fabio Fonjini.

Trenutno drugi reket Srbije rođen je 30. juna 1990. godine. Beli sport je počeo da trenira sa sedam godina u Teniskom klubu Stara Pazova, a kasnije je prešao u Teniski klub Partizan. Sasvim slučajno je postao teniser pošto je u vreme kada je počinjao jedini dostupan sport tadašnjoj njegovoj dobi bio baš tenis. Ovom skromnom momku iz komšiluka nadimak je Duci, ali za razliku od mnogih tenisera koji kao mesta prebivališta biraju lokacije na Azurnoj obali i druge eksluzivne destinacije, Lajović je odlučio da kao rezidenciju prijavi Staru Pazovu. Dugo je u vezi sa doktorkom Lidijom Mikić, a kako teniska karijera neće trajati večno, drugi teniser Srbije je vlasnik jednog kafića u Beogradu.

Da nije postao teniser, Lajović bi igrao fudbal. Da je otišao u fudbalske vode, možda bi zaigrao za Barselonu čiji je navijač i možda bi smo onda gledali srpski El Klasiko pošto je Luka Jović iz Ajntrahta prešao u Real Madrid. U prestonici Katalonije se srpski teniser i priprema za turnire, a teniski idol mu je Pit Sampras.

Profesionalac je od 2007. godine, omiljene podloge su mu šljaka i tvrda, a do Monte Karla u aprilu 2019. godine, najbolji rezultat na Mastersima mu je bio četvrto kolo Indijan Velsa 2017. godine dok je na Gren slemovima najbolji rezultat ostvario plasmanom u četvrto kolo Rolan Garosa 2014. godine. U karijeri je osvojio 12 pehara na Čelendžerima i ITF turnirima u singlu i četiri ITF titule u dublu. Sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije je bio finalista Dejvis kupa 2013. godine. U novembru 2017. godine, Lajović je operisao herniju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.