POTRESNA ISPOVEST DIJANE ĐOKOVIĆ: Noletova majka otkrila kroz šta je sve prošla kako bi njen sin postao broj jedan!
Dijana i Novak Đoković, Foto: Damir Dervišagić

PORODICI JE PRETILA PROPAST

POTRESNA ISPOVEST DIJANE ĐOKOVIĆ: Noletova majka otkrila kroz šta je sve prošla kako bi njen sin postao broj jedan!

Intervju koji je veoma odjeknuo!

Objavljeno:

Novak Đoković је osvajanjem titule na Vimbldonu, potvrdio da trenutno nema pravog rivala u svetu tenisa. Lider ATP liste je do novog pehara došao pobedom nad Rodžerom Federerom, u istorijskom meču koji je po prvi put odlučivao taj-brejk petog seta.

U loži Noletovog tima, sedela je i Dijana Đoković. Kako se meč "lomio", majka prvog igrača planete ljubila je krst i molila se za uspeh njenog sina. Molitve su urodile plodom, što je najviše obradovalo Dijanu.

Dijana Đoković se drži za krst
Dijana Đoković se drži za krst foto: Printscreen

O porodici Đoković se dosta piše i zna, međutim, Dijana se ne eksponira u javnosti. Majka najboljeg srpskog tenisera ceo život posvetila je svojoj deci: Novaku, Marku i Đorđu.

- Imam ja i Marka i Đoleta, supruga sam, ne radi se samo o Novaku. Možda sam ja ta koja najviše nastoji da budu čvrsto na zemlji, da ne polete, da kanališemo emocije. Nisam mogla ni da pomislim da će to ovako biti, ali desilo se. Novak je to što jeste i srećni smo i ponosni. Otac Srđan je birao ime prvencu Novaku, a Marku stariji brat i teniski šampion Novak. Đorđu sam ja birala ime. Moćno mi je delovalo Đorđe Đoković. Novak ima svoj put, a Marko i Đorđe ga još traže. Teško breme nose, sami su želeli na tenis, iako bi im možda lakše bilo da su u nekom drugom sportu - svojevremeno je rekla Dijana Đoković.

Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đoković foto: Profimedia

U intervjuu za hrvatski "Večernji list", koji je nedavno dala, Noletova majka otkrila da je njena porodica bila pred finansijskom propasti 90-tih godina. Razlog tome bila je karijera srpskog asa.

- Bilo je trenutaka kada smo mislili da finansijski ne možemo da propratimo sve. Na kraju bismo se uvek nekako snašli. To je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebalo da zna. Nismo ga opterećivali i govorili da li imamo ili nemamo. Za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na Kopaoniku, po 10 do 16 sati. Pekla sam palačinke, bila u šanku, pravila pice... Srđan je putovao sa njim, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije - rekla je Dijana u intervjuu za "Večernji list".

Na kraju se Đokovićima rizik isplatio. U pomoć nekolicine prijatelja porodice, Novak je postao neprikosnoven na ATP Turu i stekao popularnost širom sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.