REČI HRVATA KOJE SU DIGLE SRBIJU NA NOGE: To što je Đoković uradio je klasično nabijanje kompleksa Federeru!
Federer i Nole, Foto: AP/Tim Ireland

BRAVO, KOMŠIJA!

REČI HRVATA KOJE SU DIGLE SRBIJU NA NOGE: To što je Đoković uradio je klasično nabijanje kompleksa Federeru!

Reči koje se odnose na Noletove izjave posle meča

Objavljeno:

Mnogo smo ovih dana pisali o reakcijama medija iz regiona na Đokovićevu istorijsku pobedu na Vimbldonu. Bilo je veoma pozitivnih, bilo je i nekih poprilično bezobraznih, a iako je od finala prošlo već tri dana, euforija se i dalje ne stišava.

Poslednji u nizu medija iz našeg zapadnog susedstva koji se bavio tematikom Noletovog i Federerovog okršaja bio je Jutarnji list. Ono što je novinar Neven Bertičević napisao, poprilično je obradovalo Srbiju.

Novak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer foto: AP/Tim Ireland

Deo njegovog teksta, onaj glavni, prenosimo vam bez promena:

"Rodžer Federer više ne plače. Barem ne javno, a šta se dogodilo i kako je bilo iza zatvorenih vrata nikada nećemo saznati jer takve stvari iz njegovog kruga nikada neće procuriti, nije to kao kod naših političara. Ne svih, ali nekih svakako. A konstatovati da je poraz u finalu Vimbldona bio najteži poraz u njegovoj karijeri je prilično tačna konstatacija bez obzira hoće li je najveći demantovati ili neće. Jer Švajcarac je bio bolji u svemu od Novaka Đokovića osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu. Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli konstatacijom da nije baš najbolje igrao.

A to konstatovati je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer upravo od kompleksa boluje i to kompleksa u duelima sa Novakom Đokovićem.

Nole i Rodžer
Nole i Rodžer foto: AP/EPA/Will Oliver

Na prvi pogled stvar je tu poprilično jasna. Jer i kad igra fantastično kao što je igrao u tom finalu, Rodžer Federer je pronašao neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da se upucao u nogu dok je kod Novaka Đokovića stvar posve drugačija. Uoči finala hladno je rekao...

- To je samo još jedan meč bez obzira koliko velik.

Đoković se naime ponašao upravo tako, kao osoba koja zna da je to utakmica koju ne može da izgubi, a ne da se nada kako bi mogao da pobedi. I tu je osim razlike u godinama najveća razlika. Federer je rekao da mora biti zadovoljan onim što je igrao i to je istina, ali za sve one koji imaju nameru da analiziraju kakva je razlika između prošlogodišnjeg meča sa Kevinom Andersonom i ovogodišnjeg s Novakom Đokovićem u Vimbldonu. I jedan i drugi je izgubio, Protiv Južnoafrikanca je vodio sa 2:0 u setovima i propustio meč loptu, Protiv Srbina je propustio dve i to vezane" napisao je hrvatski novinar Neven Bertičević za Jutarnji list.

Šta vi kažete na ove reči?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.