ON KIDA I KAD NIJE NA TERENU: Novak Đoković je šampion sveta u tenisu!
Novak Đoković, Foto: EPA/Julien De Rosa

DOKTOR

ON KIDA I KAD NIJE NA TERENU: Novak Đoković je šampion sveta u tenisu!

Još od 1996. godine dodeljuje se ovakva titula...

Objavljeno:

Pre četvrtfinala Rolan Garosa sa Aleksandrom Zverevim Novak Đoković je dobio još jedno priznanje. Srbin je svetski šampion u tenisu, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodeljuje se za doprinos tenisu kako na terenu, tako i van njega, dok je Novak nagrađen jer je bio najbolji u 2018. i zato što se ponovo vratio na mesto broj jedan.

Naš as je bio presrećan zbog ove odluke, a podsetio je i put koji je prešao da bi se vratio na teniski vrh.

- Želeo bih da se zahvalim ITF na ovoj predivnoj nagradi, ITF šampiona za 2018. Bila je to sezona neverovatnog povratka za mene. Počela je operacijom lakta i trebalo mi je nekoliko meseci da se oporavim, da se vratim na pravi put i pronađem svoju igru, koja mi je, kasnije tokom godine, omogućila da imam najboljih šest meseci u karijeri, koje sam krunisao osvajajući tri Grend slem titule. Nadam se da taj niz mogu da nastavi i ovde u Parizu - poručio je Đoković.

Osim Novaka, nagrade su dobili i Simona Halep, najbolji muški dubl Majk Brajen i Džek Sok, kao i dubl igračice Babroba Krejčikova i Katerina Sinijakova, juniori Čun Hsin Ceng i Klara Burel, te teniseri sa posebnim potrebama, Šingo Kuneida, Dide de Grot i Dilan Alkot.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.