NIJE ISTINA DA JE FEDERER TO REKAO: Posle ovih reči, polufinale između Rafe i Rodžera biće još veća poslastica!
Federer i Nadal, Foto: EPA/Javier Lizon/EPA/Ettore Ferrari

ČEKALO SE GODINAMA

NIJE ISTINA DA JE FEDERER TO REKAO: Posle ovih reči, polufinale između Rafe i Rodžera biće još veća poslastica!

Njih dvojica će se sastati 39. put u karijeri

Objavljeno: 08:18h

Odmah pošto je Rafael Nadal ekspresno obezbedio plasman u polufinale Rolan Garosa, tamo mu se pridružio i veliki rival Rodžer Federer, kome je i te kako pomogla pauza od sat vremena zbog grmljavine i kiše u prestonici Španije.

Njih dvojica će se sastati 39. put u karijeri.

Poznato je da je skor na strani Španca koji je dobio 23 duela, dok mu je pripao i svaki njihov međusobni susret na Rolan Garosu. Poslednji put u Parizu sastali su se još 2011. godine, dok su igrali i finala od 2006. do 2009. godine.

- Kada sam dolazio ovde bio sam svestan da ću se u nekom trenutku sastati sa Nadalom. Da sam hteo da ga izbegnem, ne bih ni dolazio u Pariz - rekao je Federer i nastavio:

- Ja pratim samo kako ja igram i šta mogu da uradim da je poboljšam kao i šta će mi pružiti uslovi na terenu. Sa druge strane tu je Rafa sa drugačijim stilom i snagom, posebno na šljaci. Moraš da budeš svestan protiv koga igraš, a posebno kada je Nadal u pitanju, na sve to još je i levoruk. Imam dva dana da se spremim što je dobra stvar i moći ću da treniram sa levorukim partnerom - poručuje Rodžer.

Federer i Nadal
Federer i Nadal foto: EPA/Mast Irham

- Prvo, srećan sam što sam u polufinalu turnira. To se nije dešavalo ovih godina, imao sam poraze u ranijim fazama takmičenja. Premašio sam očekivanja ovde. Posle nekoliko sezona kada sam propustio ovo nadmetanje, sada sam u polufinalu. Znam da imam meč sa Rafom, uzbuđen sam zbog toga. Nadam se da ću se oporaviti i siguran sam da ću u petak dati sve od sebe - rekao je Federer.

Posle svega toga, oglasio se i Nadal:

- Naravno da je poseban osećaj igrati protiv Rodžera u polufinalu. Na terenu smo proveli neke od najbolji trenutaka u našim karijerama. Biće to poseban trenutak, siguran sam, još jedna epizoda našeg rivalstva - rekao je Rafa.

Federer je, posle pobede nad Vavrinkom, kazao da se, delom, vratio na šljaku kako bi se susreo sa Nadalom.

- To nije istina. Nije to rekao. Vratio se na šljaku jer je igrač kakav jeste, neko ko igra dobro na svim podlogama. Na šljaci ima dobre šanse da pobeđuje - istakao je Rafa.

Čeka nas ludo polufinale...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.