NADAL U 12. POLUFINALU: U borbi za finale biće novi teniski klasik protiv Federera!
Rafael Nadal i Rodžer Federer, Foto: EPA/Mast Irham

ROLAN GAROS 2019.

NADAL U 12. POLUFINALU: U borbi za finale biće novi teniski klasik protiv Federera!

Imao je Vavrinka brejk loptu, ali je presudilo Federerovo iskustvo koji je osvojio četvrti set sa 6:4 i zakazao još jedan dvoboj sa Rafaelom Nadalom

Objavljeno:

Japanski teniser Kei Nišikori ostaće na dve pobede protiv Rafaela Nadala.

On je izgubio od branioca titule sa 3:0, po setovima 6:1, 6:1, 6:3. Za 12. polufinale na Rolan Garosu Nadalu je bilo potrebno manje od dva sata igre imajući u vidu da je meč u jednom trenutku prekinut na sat vremena zbog kiše.

U Nadalovoj igri je sve funkcionisalo kao sat. Već na početku prvog seta je Španac napravio brejk i poveo sa 2:0 i do kraja te deonice je još jedno oduzeo servis rivalu i poveo.

Činilo se u drugom setu da će se Nišikori probuditi kada je uspeo da u drugom gemu napravi brejk, ali je to bilo sve od Japanca koji je tražio dva medicinska tajm-auta pošto su mečevi u pet setova protiv Lasla Đerea i Benoe Pera uzeli danak. Španac je napravio je još tri puta brejk i duplirao prednost.

U trećem i odlučujućem setu, Nadal je napravio samo jedan brejk koji mu je bio dovoljan za pobedu i plasman u polufinale gde će se suočiti sa Rodžerom Federerom koji je bio bolji od Stena Vavrinke.

Švajcarski derbi pripao je iskusnijem osvajaču 20 Gren slemova koji je slavio sa 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 7:6, 6:4.

Švajcarci su prikazali atomski tenis u prvom setu. Vođena je prava rovoska bitka pa je pobednika prvog seta morao da odluči taj-brejk u kome je Federer dva puta odizimao servis Vavrinki i osvojio taj period igre.

Ono što nikome nije uspelo u dosadašnjem toku Rolan Garosa uradio je Sten Vavrinka. On je uspeo da oduzme jedan set Federeru i to uz samo jedan brejk koji mu je bio dovoljan da izjednači u setovima.

Sjajnu predstavu priredili su Švajcarci u trećem setu. Čvrsto su držali igrači svoje servise u prva četiri gema, a do brejka prvi dolazi Vavrinka u sedmom gemu. Međutim, Federer osvaja naredni za 4:4, ali posle niza preokreta set odlazi u taj-brejk u kome iskusniji Švajcarac pravi dva mini brejka za 2:1 u setovima.

Maratonskih gemova bilo je i u četvrtom setu. Posle šest odigranih gemova, bilo je 3:3, ali je duel prekinut zbog nevremena. Po povratku tenisera na teren, Vavrinka je iskoristio svoj servis, ali mu je Federer odgovorio osvojenim gemom na svoj servis i brejkom za 5:4 što je značilo da će na svoj servis odlučivati o pobedniku švajcarskog derbija. Imao je Vavrinka brejk loptu, ali je presudilo Federerovo iskustvo koji je osvojio četvrti set sa 6:4 i zakazao još jedan dvoboj sa Rafaelom Nadalom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.