TIPSAREVIĆ NE MOŽE BEZ DRAME: Srpski lav gubio 0:2, izjednačio, ali na kraju ustuknuo pred Dimitrovim!
Foto: AP

ROLAN GAROS 2019

TIPSAREVIĆ NE MOŽE BEZ DRAME: Srpski lav gubio 0:2, izjednačio, ali na kraju ustuknuo pred Dimitrovim!

Iako je delovalo da će meč brzo biti gotov, Tipsarević se kao i mnogo puta pre u karijeri pobrinuo da tako ne bude i da dobro namuči rivala

Objavljeno:

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa.

U prvom meču na turniru savladao ga je, posle velike borbe Bugarin Grigor Dimitrov sa 3:2, po setovima 3:6, 0:6, 6:3, 7:6, 6:4. Uspeo je srpski teniser da se vrati u meč, ali nije imao snage i za preokret. To je bio osmi duel Srbina i Bugarina, a pobedom je Dimitrov smanjio u pobedama na 5:3.

Iako je delovalo da će meč brzo biti gotov, Tipsarević se kao i mnogo puta pre u karijeri pobrinuo da tako ne bude i da dobro namuči rivala. Čak je delovalo i da će on dobiti prvi set pošto je sa dva brejka poveo sa 3:2 protiv Bugarina. Međutim, bugarski teniser se probudio, tri puta uzeo servis Tipsareviću i osvojio prvi set sa 6:3. U drugom setu je na terenu postojao samo jedan teniser, Dimitrov, koji je napravio tri brejka i osvojio drugu deonicu sa 6:0.

Treći set je počeo sa dva brejka, a onda su teniseri bili sigurni na svojim servisima sve do osmog gema kada je Tipsarević oduzeo servis Bugarinu i smanjio na 2:1 u setovima. Najveća borba viđena je u četvrtom setu. Oduzeo je servis Tipsarević Dimitrovu u petom gemu i uspeo da spasi pet brejk lopti, ali to nije bilo dovoljno za lako osvajanje seta. Bugarin je vratio brejk i uveo set u taj-brejk. Srpskom teniseru je bilo dovoljno dva brejka u doigravanju da izjednači.

Drama je nastavljena u petom setu. Igrači su držali svoje servise do devetog gema kada je Dimitrov napravio brejk. Imao je šansu Tipsarević da se vrati u narednoj deonici, ali Bugarin mu to nije dozvolio pa je na kraju osvojio set sa 6:4. U narednom kolu, Dimitrov će se sastati sa Marinom Čilićem koji je sa 3:0 pobedio italijanskog tenisera Fabijana sa 3:0.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.