NOVAK SE OTVORIO PRED FINALE U MADRIDU I DUEL SA CICIPASOM: Osećao sam se besno i mnogo sam patio!
Novak Đoković, Foto: AP

svi smo uz đokovića

NOVAK SE OTVORIO PRED FINALE U MADRIDU I DUEL SA CICIPASOM: Osećao sam se besno i mnogo sam patio!

Tenis mi je pružio priliku da šaljem i poruke svetu, moje filantropske ideje, značaj obrazovanja - rekao je prvi reket sveta

Objavljeno: 11:51h

Novak Đoković i Stefanos Cicipas danas od 18 časova i 30 minuta igraju za titulu na Mastersu u Madridu, a najbolji teniser na svetu je govorio otvoreno o onome šta oseća pre finalnog duela sa grčkim teniserom.

Na pitanje šta mu pobede danas znače, prvi reket sveta je odgovorio:

- Dobro je to pitanje, i sam još pokušavam da odgonetnem odgvor. Pobede, a naročito porazi, su velike lekcije. Mnogo sam naučio iz poraza, mnogo više nego iz trijumfa. Naravno, svi mi želimo da pobeđujemo, želimo velike uspehe, trofeje, zato se, uostalom, i takmičimo. Najpre je i bilo tako - samo tenis, pobede ili porazi. A kada bih izgubio, bila je to malo i drama, razočaranje je trajalo baš dugo, nedeljama ili čak duže posle nekog velikog poraza. Ali, sada mnogo brže zaboravljam te stvari. Imam porodicu, otac sam, profesionalac sam već 15 godina... I dalje ja želim da ispisujem istoriju, osvajam glavne turnire, budem broj 1, to je očigledno. Ali, ranije sam se na terenu osećao praznije (posle izgubljenih mečeva), besno, patio sam mnogo više - rekao je Đoković.

Tenis mu je pomogao da se razvije kao ličnost.

- Celu tu mešavinu emocija sam osetio samo u tenisu, što mi je bila i odlična prilika da učim iz svega toga. Tenis mi je pružio priliku da šaljem i poruke svetu, moje filantropske ideje, značaj obrazovanja - istakao je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.