OSEĆAM DA SU HRVATI MOJI! Đoković sa najlepšom hrvatskom novinarkom pričao o 'ranama iz ratova' i osudama u Srbiji!
Novak Đoković u društvu atraktivne Fani Stipković, Foto: Printscreen/Instagram/fanistipkovic

Pričao i svemu

OSEĆAM DA SU HRVATI MOJI! Đoković sa najlepšom hrvatskom novinarkom pričao o 'ranama iz ratova' i osudama u Srbiji!

Srpski teniser je svestan da zbog njegovog stava prema narodima u regionu nailazi i na osudu određenog dela javnosti u rodnoj zemlji

Objavljeno:

Novak Đoković dao je intervju atraktivnoj hrvatskoj novinarki Fani Stipković.

Naša koleginica koja je pre neku godinu proglašena za najlepšu novinarku sveta, razgovarala je tokom Mastersa u Madridu sa najboljim igračem planete.

Njih dvoje su se između ostalog dotakli i teme ratova na prostorima bivše SFRJ, ali i žestoke reakcije u srpskoj javnosti i osude koju je najbolji srpski teniser doživeo u rodnoj zemlji zbog izjave da navija za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju prošlog leta na Svetskom prvenstvu.

- Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usredsrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela - rekao je Đoković, a prenosi "Večernji list".

On kaže da razume ljude koji ne mogu da zaborave neke stvari, ali da je opet isto tako važno oprostiti.

- Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprineti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor - rekao je Đoković.

Inače, prelepa plavuša je bila oduševljena razgovorom sa srpskim teniserom, što je i sama priznala putem Instagrama, a on joj predstavlja jedan od najvećih dostignuća u dosadašnjoj karijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.