DUCI OSTAO BEZ GORIVA KAD JE BILO NAJVAŽNIJE: Lajović izgubio od povređenog Fonjinija u finalu Monte Karla!
Dušan Lajović, Foto: AP

MASTERS U MONTE KARLU

DUCI OSTAO BEZ GORIVA KAD JE BILO NAJVAŽNIJE: Lajović izgubio od povređenog Fonjinija u finalu Monte Karla!

Sva dešavanja sa meča ste pratili na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 16:26h

Duci nije uspeo da stigne do najveće titule u karijeri! Pao je na poslednjem koraku Dušan Lajović, pošto je u finalu Mastersa u Monte Karlu poražen od Fabija Fonjinija 6:3, 6:4.

U duelu dva debitanta u finalima turnira Masters serije, bolji je bio iskusni Italijan koji je i bio favorit uoči meča, ne samo zbog mesta na ATP listi, već i zbog iskustva, i u finalima, bez obzira što Lajović do finala nije izgubio nijedan set.

Stigao je Italijan do svoje 9. titule u karijeri, ali najveće koju je osvojio ikada.

Videlo se tokom ovog meča njegovo iskustvo u ovakvim mečevima, igrao je prave udarce kada je bilo najvažnije, skoro ceo meč je bio on taj koji se pita u svakom poenu, bilo da ga osvoji ili izgubi.

Čak ni problemi koje je imao sa dve povrede (skočni zglob i desna butina) ga nisu sprečili da dođe do trijumfa ili je možda bolje reći da Lajović nije umeo da iskoristi to što je protivnik evidentno imao problema, posebno kako se bližio kraj drugog seta.

Umesto toga dozvolio je brejk srpski teniser i to ga je utuklo, jer je još više pao sa koncentracijom i nivoom igre i takoreći pomirio se sa porazom pre vremena.

1 / 8 Foto: AP

Sva dešavanja sa meča ste pratili na lajv-blogu na Espreso.co.rs.

4:6 - KRAJ! Fabio Fonjini stiže do prve Masters titule u karijeri.

4:5 - Uspeva sada Lajović da osvoji gem za nadu. Sad mora da napadne svim silama, jer Fonjini će servirati za titulu!

3:5 - Popušta Lajović na psihičkom polju. Ne veruje više u svoje udarce, što je primetno. Italijan dolazi na korak do pobede!

3:4 - Počeo je da greši Italijan i da se nervira što je dobro za Lajovića. Uz to jasno se oseća u njegovoj igri da ima problema sa povredama koje su ga zadesile.

2:4 - Šta sada uradi, Dušane! Trebalo je samo da smečuje loptu u polje protivnika i dođe do brejk lopte, ali umesto toga je uhvatio loptu ramom i zakucao je u mrežu. Posle toga Fonjini lako potvrđuje brejk, iako je jasno da oseća sve više bolove u butnom mišiću.

Fonjini sada traži pomoć doktora zbog problema i sa desnim skočnim zglobom i sa desnom butinom koji su zavijeni zavojima.

Fabio Fonjini je tražio medicinski tajm-aut
Fabio Fonjini je tražio medicinski tajm-autfoto: Printscreen/RTS 1

2:3 - BREJK! Ne, ne, ne! Jedan loš udarac, loše odmeren drop šot koštao je Lajovića gema na svoj servis. Iako se uhvatio za desnu butinu i napravio izraz lica kao da ima problem, Fonjini stiže do novog brejka.

Fabio Fonjini ima problem sa skočnim zglobom
Fabio Fonjini ima problem sa skočnim zglobomfoto: Printscreen/RTS 1

2:2 - Vrši sada pritisak srpski teniser. Ponovo je imao brejk loptu, ali ovog puta je nije iskoristio. Međutim, pokazuje da može i da ima kvaliteta da preokrene meč.

2:1 - Vodi Lajović posle dužeg vremena. Solidno odigran gem na svoj servis.

1:1 - BREJK! Tako je! Odmah ribrejk srpskog tenisera. Ako ne skuša forhend, onda neka radi bekhend. Fantastična dva vinera je ostvario iz bekhenda srpski teniser, da bi potom Italijan pogrešio i Srbin mu se revanširao za prethodni gem.

0:1 - BREJK! Nije dobro. Lajović odmah prepušta gem na svoj servis protivniku na početku drugog seta. Kao da nema dovoljno hrabrosti i odlučnosti u njegovim udarcima. Čak i poene koje dobija, dobija ih više zbog grešaka Italijana, a ne tako što ga natera da pogreši.

I SET

3:6 - GOTOV JE PRVI SET! Šteta, šteta! Lajović je imao brejk loptu da vrati brejk i produži ovaj set, ali je Fonjini u odsudnom trenutku odigrao jedan od najboljih svojih udaraca u meču. Vodi Italijan.

3:5 - Konačno prekida seriju Fonjinija Lajović! Ne služi srpskog tenisera forhend, ima već 12 neiznuđenih grešaka, ali je sada u ovom gemu proradio.

2:5 - Uspeo je Lajović da dođe do "đusa" u ovom gemu, ali onda neverovatan bekhend viner Fonjinija kad je Srbin izašao na mrežu.

Dušan Lajović
Dušan Lajovićfoto: AP

2:4 - BREJK! Ovo nije dobro! Lajović prepušta i treći gem zaredom protivniku. Pad koncentracije, izbor loših udaraca i nešto slabiji servisi doprineli su da Srbin izgubi gem na svoj servis.

2:3 - Odličan gem Fonjinija kome je skočilo samopouzdanje posle vraćenog brejka. Forhend mu sjajno funkcioniše.

Ovaj duel posmatra i legendarni bivši košarkaš Saša Obradović koji sada radio kao trener Monaka u društvu Ivana Ljubičića.

Saša Obradović i Ivan Ljubičić
Saša Obradović i Ivan Ljubičićfoto: Printscreen/RTS 1

2:2 - BREJK! Kakav gem, kakav poen! Aplauzi za obojicu, ali pre svega za srpskog tenisera koji je odigrao neverovatan poen pri brejk lopti za protivnika. Iz kakve se samo situacije izvukao?! Odbranio se od smeča, a onda stigao nemoguću loptu na mreži i nadmudrio Italijana. Međutim, nažalost nije uspeo da posle toga privede gem kraju, pa Fonjini uzvratio ribrejkom.

2:1 - BREJK! Fantastično! Lajović oduzima servis protivniku, Fonjini je jedan čist forhend izbacio u aut, pre toga je Srbin ostvario viner na mreži.

1:1 - Evo i prvog gema u finalu za Lajovića. Nije bio ubedljiv kao Fonjini u prethodnom, ali najbitnije je da je osvojen.

0:1 - Fabio Fonjini siguran na svom servisu u prvom gemu na meču. Bez izgubljenog poena.

14.30 - Srpska zastava ispred Dušana Lajovića prilikom izlaska na teren a meč će uživo posmatrati i vladar Monaka, princ Albert.

Dušan Lajović pred izlazak na teren
Dušan Lajović pred izlazak na terenfoto: Printscreen/RTS 1
Princ Albert II na tribinama
Princ Albert II na tribinamafoto: Printscreen/RTS 1

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.