U AUSTRALIJI JE SVE BILO SUPER: A onda se pojavio Novak Đoković...
Rafael Nadal, Foto: EPA/Larry W Smith

NADAL OTVORIO DUŠU

U AUSTRALIJI JE SVE BILO SUPER: A onda se pojavio Novak Đoković...

Iako je kuburio sa povredama, Nadal je uspeo da se domogne finala Australijan opena

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal otvorio je dušu o čestim povredama koje su ga pratile krajem prošle i početkom ove sezone.

Španac je trenutno u Indijan Velsu gde će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča između Ita i Donaldsona. On je morao da preda meč na US openu 2018. godine, ali tu nije bio kraj njegovim problemima.

- Morate biti iskreni sa sobom, ja to često radim. Dosta toga mi se desilo u poslednje vreme, četiri meseca sam bio odsutan posle US opena. Povredio sam tetivu, a onda sam se vratio u pariskom Bersiju i doživeo novu povredu, tog puta stopala. Morao sam na operaciju, stvarno se dosta toga desilo - rekao je Španac za "ESPN".

Iako je kuburio sa povredama, Nadal je uspeo da se domogne finala Australijan opena, ali ga je tamo sačekao Novak Đoković.

- Na početku godine imao sam problem sa butinom i nisam mogao da igram u Brizbejnu. Dobro sam se spremio za Australijan open jer nisam imao problem tokom treninga, ali sam na turnir ušao bez mečeva. Turnir u Australiji bio je super, gledajući sve okolnosti, ali jedina žal koji imam je što nisam mogao da budem na najvišem nivou u finalu. Tada sam igrao protiv sjajnog Đokovića i nešto mi je nedostajalo da igram na istom nivou - dodao je.

Sada je pitanje kako će mu izgledati nastavak sezone.

- Igram u Indijan Velsu, a onda ćemo videti šta će biti u Majamiju. Monte Karlo, Barselona, Rim... O svim tim turnirima razmišljam. Želim da imam lakši raspored kako bih mogao da budem pripremljeniji i da imam što dužu karijeru - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.