KARENJO BUSTA U SUZAMA POSLE KRAĐE: Ne znam zašto, ne znam, ne znam zašto...
Besneo je Španac, Foto: AP

besan na sudije

KARENJO BUSTA U SUZAMA POSLE KRAĐE: Ne znam zašto, ne znam, ne znam zašto...

Velika nepravda obeležila je duel 4. kola Australijan opena

Objavljeno: 17:44h

Španski teniser Pablo Karenjo Busta je bio prilično uznemiren na konferenciji za medije posle poraza od Keija Nišikorija, koji je obeležio sporan detalj na kraju meča.

Japanac i Karenjo-Busta su odigrali sjajan duel koji je trajao pet sati, a rešen je tek u taj-brejku petog seta.

- Očigledno je da sam veoma tužan, ne zbog petosatne borbe, već zbog toga kako sam izašao sa terena posle petosatne borbe. Mislim da je sudija pogrešio, pogrešio je i glavni sudija. Pokušao sam da brže rešavam dalje poene, znao sam da sam izgubio glavu. Teško mi je da napustim takmičenje ovako. Mislim da sam igrao veoma dobro. Igrao sam neverovatan meč. I Kei je igrao veoma dobro - rekao je Karenjo-Busta.

Španac se osvrnuo i na sporni poen u odlučujućem taj-brejku. - Ne moram da gledam snimak, znam jasno da se linijski sudija oglasio. Onda je Nišikori ostvario viner. Očigledno, to je bio poen za njega. Ponekad sudije greše, to je igra, zar ne? Imate hok-aj. Zvao sam hok-aj. Hok-aj je rekao da je lopta bila dobra, a onda je sudija, ne znam zašto, pokušao da, ne znam, ne znam zašto, ali je rekao da je to poen za Nišikorija. Ako misli da je to poen za Nišikorija, kako onda mogu da pozovem hok-aj? Ako zovem hok-aj i lopta je u autu, ja gubim jedan hok-aj. Ako zovem hok-aj i lopta je unutra, ja gubim poen. Ne razumem - dodao je Karenjo-Busta.

Odgovor na pitanje da li je poen trebalo da se ponovi bio je očekivan:

- Naravno... Znam da bi to bilo nesrećno za njega, imao je lak udarac, ali ako sudija napravi grešku, morate da ponovite poen - rekao je Karenjo-Busta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.