ŠOKANTNO PRIZNANJE JEDNE OD NAJBOLJIH TENISERKI SVETA: Ima neizlečivu bolest koja razara zglobove i kosti!
Karolina Voznijacki boluje od autoimune bolesti, Foto: Reuters

Užasne vesti

ŠOKANTNO PRIZNANJE JEDNE OD NAJBOLJIH TENISERKI SVETA: Ima neizlečivu bolest koja razara zglobove i kosti!

Ona kaže da se u poslednje vreme oseća bolje, ali videćemo da li će moći da nastavi sa bavljenjem tenisom

Objavljeno:

Svojevremeno najbolja teniserka sveta i šampionka Australijan opena, Karolina Voznijacki, šokirala je javnost priznanjem nakon ispadanja sa Završnog Mastersa sezone u Istanbulu.

Atraktivna i lepa Dankinja je rekla da se već neko vreme bori sa hroničnom bolešću i da joj je sada nastavak karijere pod znakom pitanja.

- Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok, jer sam ipak sportistkinja, savršeno fizički spremna, a onda se dogodi ovo - rekla je plavuša iz Odenzea,

Karolina Voznijacki ne zna šta će biti sa njenom daljom karijerom
Karolina Voznijacki ne zna šta će biti sa njenom daljom karijerom foto: Reuters

- Srećom, te smo shvatili rano šta se dešava, tako da ima načina da se živi sa tim i da se umanje problemi, ima dana kada je bolje, pa opet dođu oni kada je baš teško. Ali, u poslednje vreme se osećam bolje.

U pitanju je hronična i automimuna bolest (što obično znači da leka nema) oticanja zglobova, ukočenosti koja na kraju dovodi do gubitka funkcije. Reumatoidni artritis je stalna upala koja polako razara zglobove i na kraju samu kost. Prosto je neverovatno da je u takvom stanju nedavno osvojila veoma kvalitetan turnir u Pekingu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.