NOVAK JE NA SKROZ DRUGOM NIVOU: Za to što je on uradio su potrebni veličina i kvalitet! To je zadivljujuće!
Novak Đoković je dobio hvalospev od bivšeg trenera Pita Samprasa, Foto: Reuters

Klasa za sebe

NOVAK JE NA SKROZ DRUGOM NIVOU: Za to što je on uradio su potrebni veličina i kvalitet! To je zadivljujuće!

Bivši trener Pita Samprasa u superlativima govori o srpskom teniseru

Objavljeno:

Veličanstveni povratak Novaka Đokovića u sam svetski vrh za samo nekoliko meseci ostavio je bez reči kompletnu tenisku javnost.

Srpski teniser je u maju bio 22. igrač sveta, prvu titulu je osvojio tek u julu na Vimbldonu, a sad je na samo 215 bodova zaostatka za Rafaelom Nadalom i pitanje je samo da li će u Parizu ili u Londonu ponovo postati prvi teniser sveta.

Hvalospevi na račun trenutno najboljeg igrača planete stižu sa svih strana, pa je pohvala stigla i od bivšeg trenera njegovog idola Pita Samprasa, Pola Anakona.

Pit Sampras je inače bio idol Novaku Đokoviću
Pit Sampras je inače bio idol Novaku Đokoviću foto: Profimedia

Čuveni teniski stručnjak smatra da je Đokovićev povratak zadivljujuć.

- Iz dva razloga. Zadivljujuće je biti tako dobar i doživeti pad i potom se vratiti na način na koji on to čini sada - rekao je Anakon, a onda se prisetio 2002. godine kada je Sampras ispao u 2. kolu Vimbldona, a onda odmah osvojio US open.

- Oduvek sam osećao da je za takav povratak potrebna veličina, kvalitet. Niste na vrhu tek tako. Pričao sam sa Pitom posle tog poraza od Bastla, znao sam da može da osvoji još jedan Gren slem. To je želeo, a ne da bude broj jedan. Međutim, to je bio jedan Gren slem. Novak Đoković je osvojio dva i dominira drugim delom sezone, on je na drugom nivou kada je reč o kontinuitetu rezultata - rekao je Anakon.

Novak Đoković je pred povratkom na prvo mesto ATP liste
Novak Đoković je pred povratkom na prvo mesto ATP liste foto: EPA/Martin Divisek

Bred Stajn, trener Kevina Andersona, igrača kojeg je Novak pobedio u finalu Vimbldona, kaže da zna šta je ključ Đokovićevog uspeha.

- Nema nikakve sumnje šta je ključ njegovog povratka. Suština je povratak njegovog starog tima na čelu sa Marjanom Vajdom. Poznajem Marjana dugo, on je uvek bito taj faktor stabilnosti. Novak je tokom karijere pokušavao da angažuje različite specijaliste za određene aspekte u njegovoj igri, ali Marjan je bio neko ko je oduvek bio tu sa njim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.