Del Potro, ti si naš brat rođeni! Argentinac opet pričao o Noletu u superlativima, iako ga poraz i dalje boli!
Foto: Fonetap

PRAVI SPORTSMEN

Del Potro, ti si naš brat rođeni! Argentinac opet pričao o Noletu u superlativima, iako ga poraz i dalje boli!

On je zaista gospodin čovek...

Objavljeno: 19:43h

Huan Martin del Potro nikako da preboli poraz od Đokovića u finalu US opena, ali nastavlja da oduševljava srpske teniske ljubitelje onim što iznosi u javnost.

Posle pohvala na Noletov račun izrečenih posle samog meča, gotovo kroz suze, sada se opet latio pera (tastature), i napisao veoma dirljivu poruku na društvenim mrežama.

- Bio je to poraz koji i dalje boli, ali Nole je veliki šampion i zaslužio je da pobedi. Meni je pripao najlepši trofej, ljubav svih vas, učinili ste me mnogo srećnim. Ono što sam osetio u nedelju uvek će biti sačuvano u mom srcu. Hvala vam svima na podršci - napisao je Delpo na Tviteru.

Hvala i tebi, Huane, što si tako veliki sportista i znaš da prihvatiš kada je neko bolji od tebe.

Od poslednjih 55 GS titula, Đoković, Federer, Nadal i Mari su uzeli 50. Ostatak je otišao u ruke Stana Vavrinke (3) i Delpa i Marina Čilića po jedna. Argentinac kaže da ne žali zbog toga, izazov je da igra protiv igrača iz "velike četvorke", ali ne i žal za propuštenim titulama.

- Mislim da treba da budemo ponosni što smo blizu takvih legendi. Tokom svoje karijere sam učio sa Novakom, Rodžerom i Rafom, video sam ih često dok osvajaju turnire i to je zapanjujuće. Ne žalim što nisam mogao da osvajam Grend slemove zbog njih. Ja sam jedan od momaka koji ima sreće što je u istoj eri sa njima i to je sjajno - rekao je Del Potro.

Đoković sada ima 14 GS titula i izjednačio se sa Pitom Samprasom. Ispred njega su Nadal sa 17 i Federer sa 20 trofeja. - Naravno da može da ih sustigne. Već ima 14. Osvojio je dve titule u jednoj godini. Zdrav je i ima odličan tim koji sa njim radi. Nadam se da će on, Rafa i Rodžer još da se bore za trofeje jer je lepo dok ih gledate da se bore za istoriju. Mislim, radimo šta možemo protiv njih. Ali Novak ima sve da obara rekorde u ovom sportu - rekao je Del Potro.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.